Kudarcot vallott a LEGO: elbukott a zöldítési tervük

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
műanyag kudarc terv LEGO
A Lego azon törekvése, hogy újrahasznosított műanyagból készítsék építőkockáikat, kudarcot vallott.

A Lego felhagyott azzal a tervével, hogy újrahasznosított műanyagból készítsen építőkockákat, miután megállapította, hogy az anyagok magasabb szén-dioxid-kibocsátáshoz vezetnek. A dán cég közölte, úgy döntött, hogy nem folytatják a színes kockák újrahasznosított, polietilén-tereftalátból készült, PET-ként ismert műanyag palackokból való elkészítési tesztjét.

Több mint két év után kiderült, hogy az anyag nem csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek ellenére a világ legnagyobb játékgyártója továbbra is elkötelezett amellett, hogy fenntartható anyagokat találjon kockáihoz, és 2032-re tűzték ki ennek határidejét.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Két évvel ezelőtt a magánkézben lévő csoport - amely olajalapú műanyagból készíti játékát - elkezdte kutatni annak lehetőségét, hogyan tudnának átállni az újrahasznosított, PET műanyagból készült kockák gyártására, úgy, hogy a játék minősége ne romoljon.

A Lego több mint 1,2 milliárd dollárt fektetett be a fenntarthatósági kezdeményezésekbe, a fenntarthatóbb anyagokra való átállás és a szén-dioxid-kibocsátás 37 százalékos csökkentése érdekében 2032-ig.

A cég azt mondta, hogy „jelenleg olyan Lego kockákat tesztelnek és fejlesztenek, amelyek számos alternatív fenntartható anyagból, köztük más újrahasznosított műanyagokból és alternatív forrásokból, például e-metanolból készült műanyagokból készülnek" - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.