Tragikus vége lett a játéknak - Héliumos lufi okozta egy ötéves kisfiú halálát: jelmezként akarta magára húzni

Forrás: Shutterstock -
halál héliumos lufi léggömb gyerek dinoszaurusz
Elhunyt egy ötéves kisfiú, miután bele akart bújni egy héliumos lufiba. 

Karlton Donaghey egy vásárban kapott a szüleitől egy héliumos, dinoszaurusz alakú lufit, ami szinte akkora volt, mint az ötéves gyerek. Az angliai kisfiú nagyon szeretett a léggömbbel játszani, de sajnos tragikus vége lett. Mindössze néhány percre hagyták magára Karltont a játékkal, de már eszméletlenül találtak rá. A kisfiú valószínűleg magára akarta húzni a léggömböt, mint egy jelmzet, a hélium pedig elöntötte a szervezetét.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Kórházba szállították a kisfiút, ám hat nappal később elhunyt. A tragédia 2022-ben történt, de ennek kapcsán igyekeznek felhívni a figyelmet arra, milyen veszélyesek is lehetnek ezek a léggömbök, hiszen többnyire nincsen rajtuk figyelmeztetés arra vonatkozóan, milyen hatással van ez a gáz a szervezetre: a koncentrált hélium az oxigénhiány miatt akár halált is okozhat - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.