Rejtélyes villanásról és hangrobbanásról készült felvétel: tanácstalanok a szakértők

Forrás: NASA/Robert P. Moreno Jr -
hangrobbanás aggodalom NASA Minnesota meteor
Egy rejtélyes villanásról és hangrobbanásról készült videó, nagy port kavart a szakértők körében: úgy vélik, nem lehet meteor.

Rejtélyes villanást és hangrobbanást rögzítettek Minnesotában, a környéken lakók pedig aggodalmukat fejezték ki a talányos jelenség miatt. Beltrami megyében látták a fényességet és hallották a a fülsiketítő "hangrobbanást", de 80 kilométeres körzetből jelentették az esetet a hatóságoknak.

A szakértők még nem tudják, mi látható a felvételeken - Képünk illusztráció Forrás: NASA/Robert P. Moreno Jr

Sokan természetesen előálltak a saját elméleteikkel arra vonatkozóan, hogy mi lehetett ez, a földönkívüliektől kezdve a rakétákig, és néhány szakértő is tanácstalan: elismerték, hogy nem egészen biztosak abban, hogy mi volt a jelenség. Juan Cabanela, helyi fizikus, a videókkal kapcsolatban a Mail Online-nak elmondta, nem valószínű, hogy meteor lenne a felvételeken.

„Még nem tudom, mi volt az, de eléggé biztos vagyok benne, hogy nem lehetett meteor" - mondta.

Chris Muller, a Beltrami megyei katasztrófavédelem igazgatója elmondta, a videókat a NASA két szakértője elemezte. „Képkockáról képkockára elemezték a videót, és megállapították, hogy a tárgy túlságosan vízszintes ahhoz, hogy meteor legyen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.