Már a mai napon fehérbe borulhat az ország: leesik az első hó

Fotó: Tuba Zoltán [origo] -
szél havazás időjárás tél
Amíg az esőt szinte kivétel nélkül senki sem szereti, addig a hó megosztja az embereket. Vannak, akik csak a vele járó munkát és a latyakot látják benne, a gyerekek és a természetjárók azonban évről évre alig várják a fehér pelyheket. Nos, most számukra jó hírünk van: már ma havazhat Magyarországon. 

Pénteken - bár eső is várható - megérkezhet az első havazás, hózápor hazánkba. A szombati hidegbetörés és viharos szél szintén hozhat havat, vasárnap és hétfőn pedig a szombatihoz hasonló időjárásra számíthatunk.

Legelőször a magasabban fekvő területeken esik majd a hó Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Köpönyeg előrejelzése szerint most azért még biztosan nem fogunk térdig gázolni a hóban, és a nagyvárosokban hamar el is olvad, ami leesik, de az biztos, hogy az elkövetkezendő napokban megérkezzük a közelítő tél hangulatát.

A hétvége a budapestiek számára kiváló alkalom lehet arra, hogy kilátogassanak a Szent István-bazilika és a Vörösmarty téren megnyitott karácsonyi vásárra, ahol nem csak a télre, de a szeretet ünnepére is hangolódhatnak. Budapest két karácsonyi vásárát egyébként idén is beválasztottak Európa legszebbjei közé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.