Íme, az egyetlen meglepő dolog, amit soha ne tegyünk nőgyógyászati vizsgálat előtt

Forrás: Shutterstock -
tilos látogatás nőgyógyászati vizsgálat orvos
Az orvos elárulta, hogy mi az, amit inkább ne tegyünk a nőgyógyászati vizsgálat előtt, főleg, ha rákszűrést is végeznek. 

Egyes nők számára a nőgyógyászhoz való látogatás sétagalopp, mások számára viszont sokkal idegőrlőbb élményt jelenthet. Sokan izgulnak azon, hogy vajon mit tehetnek meg a vizsgálatok előtt és mit nem, de egy orvos most elárulta, mi az a lényeges dolog, amire oda kell figyelni, és mi az, amivel egyáltalán nem foglalkoznak.

Dr. Susanna Unsworth elmondta, hogy mit ne tegyünk legalább 24 órával a találkozó előtt.

Az orvos azt tanácsolja, hogy tartózkodjunk a szexuális élettől a vizsgálat előtti 24 órában, és ennyi időre kerüljük a hüvelyi kezeléseket és a krémek használatát - írja a Metro.

Az orvos elárulta, milyen tevékenységet kerüljünk a nőgyógyászati vizsgálat előtt Forrás: Shutterstock

A tisztálkodást sem szabad túlzásba vinni: külső tisztálkodás vízzel és egyszerű, nem illatosított termékekkel fontos az általános higiénia szempontjából, de semmiképpen ne végezzünk hüvelyöblítést. És a borotválkozás vagy gyantázás miatt sem kell aggódni. Az orvos elmondta, mindent láttak már, ezért azt tegyük, ami nekünk kényelmes. Ami pedig szintén nagyon fontos, ne érezzük magunkat rosszul, ha egy esetleges problémáról vagy furcsaságról kell beszélnünk. „Valószínűleg már mindent hallottunk" - mondta Susanna Unsworth.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.