12 vármegyére adtak ki riasztást a meteorológusok

Forrás: Kreszvaltozas.hu -
vármegye köd időjárás
A meteorológusok 12 vármegyére (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna) elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma napközben a köd, rétegfelhőzet kiterjedése csökken és javulnak a látási viszonyok, azonban délnyugaton, valamint az északkeleti területeken tartósan borult, párás maradhat az idő, illetve a keleti megyékben lehet felhősebb az ég, másutt napos idő várható kevés fátyolfelhővel.

Köd miatt adtak ki riasztást. Forrás: Kreszvaltozas.hu

Az északkeleti tájakon tartósan ködös, ködfelhős idő várható hétfőn is. Az ország többi részén ugyanakkor sok napsütés ígérkezik. 3-11 fok lesz, a ködös tájakon lesz a hűvösebb.

Kedden és szerdám nagyobb lesz a ködös, rétegfelhős területek kiterjedése. Emelett azonban - főleg a Dunántúlon - lesznek gyengén felhős, napos tájak is. Marad a 3-10 fok közötti maximum, annak megfelelően, hogy mennyire lesz tartós a köd. Szitálás bárhol előfordulhat a ködfelhős tájakon - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.