Bezárt Magyarország és a világ egyik legszebb Mekije

Forrás: Ancsin Gabor / Kepszerk.hu/Copyright 2023 Ancsin Gábor / Képszerkesztőség Kft./Ancsin Gábor -
bezárás átalakítás Nyugati pályaudvar McDonald ' s Meki
Az étteremátalakítási program utolsó állomásaként mintegy fél évre bezárják a többször is a világ egyik legszebb McDonald's gyorséttermének választott Nyugati téri Mekit. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény azonban a felújítás után 21. századi lesz.

A Nyugati téri Meki Forrás: Ancsin Gabor / Kepszerk.hu/Copyright 2023 Ancsin Gábor / Képszerkesztőség Kft./Ancsin Gábor


A belső kialakítás egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem természetes anyagból készül: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, mely hazai Mekik közözött egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az ún. transzporter felmegy egészen a galéria szintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkok és a hagyományos kasszák egyaránt megjelennek majd.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.