autópálya matrica PR cikk utazás autó matricavásárlás
Az e-matrica nem más, mint az interneten megvásárolható autópálya-matrica: Fizikai formában nem létezik, tehát szó sincs gyorsan kifakuló papírfecnikről. A digitális változat emailben érkezik, vagyis könnyebb tárolni, ha elveszítjük, újra lekérhetjük, ráadásul maga a vásárlás is szupergyors. Nézzük a részleteket!
Forrás: autopalyamatrica.hu

Autópálya matricát számos helyen és felületen beszerezhetünk, mégis mi a digitális utat javasoljuk. Az ugyanis a nap 24 órájában, a hét 7 napján elérhető, alig két perc az egész, nem kell ügyintézőre várni vagy a visszaigazolás megőrzésén aggódni. Az e-matrica beszerezhető a NÚSZ Zrt. felületein és partnereinél, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál, mint például a www.autopalyamatrica.hu oldalon. A magyar autópálya matrica vásárlás 2024-ben is ezen a honlapon a legkézenfekvőbb.

Ezért verhetetlen

A benzinkutakon megvásárolható matricákkal kapcsolatban sokszor felmerül az a probléma, hogy a kifakul a hőpapírra nyomtatott tinta, így lényegében, ha évekre visszamenőleg esetleg bekérik ellenőrzés miatt a hatóságok, nehéz felismerni rajta az információkat. Ezért azt tanácsoljuk, ha valaki így vesz matricát, amint teheti, fénymásolja le a papírt, azt tűzze össze az eredeti matricával, és így őrizze meg.

Ha pedig mobilszolgáltatón keresztül, SMS-ben vásárolunk autópálya-matricát, nagyon könnyen és véletlenül is törölhetjük a visszaigazoló üzenetet. Vagy ha történik valami a telefonunkkal, akkor előfordulhat, hogy elveszik az SMS, a jogosultság adatait tartalmazó igazolást pedig nem lehet pótolni.

Ezzel szemben sokkal egyszerűbb, könnyebb és praktikusabb e-matricát vásárolni, például az autopalyamatrica.hu oldalon. Egyrészt ellenőrizhetjük a megadott adatokat, mielőtt elindítjuk a fizetést, másrészt elég a visszaigazoló e-mailt megőriznünk online postafiókunkban. Ráadásul az autopalyamatrica.hu oldalon megvásárolt matricák érvényességét lekérdezhetjük a felületükön, ha esetleg nem tudjuk biztosan mikor „jár le” a matricánk időbeli érvényessége.

Az e-matrica vásárlás dióhéjban

Az autopalyamatrica.hu oldalon pár kattintással kiválaszthatjuk megvásárolni kívánt matrica típusát. Ezután megadjuk felségjelet, ami alatt azt az országot értjük, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Ezután következik a gépjármű rendszáma, figyeljük, hogy ezt helyesen adjuk meg, ellenőrizzük le kétszer is. Majd beállíthatjuk a kiválasztott autópálya-matrica érvényességi idejének kezdetét is. A rendszer automatikusan kiszámolja az érvényesség végét.

A vásárlás előtti utolsó lépésként az e-mail címet és a telefonszámot szükséges megadni. Az itt beírt e-mail címre fog érkezni a matricavásárlás sikerességét igazoló levél, a virtuális matrica és majd a fizetési bizonylat. Ezután következik a fizetés. Az online vásárolt e-matricát kérésünkre bármikor újraküldi e-mailben az ügyfélszolgálat.

A jövő év e-matrica árai

Az alábbi táblázatban az egyes matricák bruttó, azaz Áfával már terhelt árait látod.

E-matrica
díjkategória

D1M

Heti (10 napos) - 3 200 Ft

Havi - 5 180 Ft

Éves - 57 260 Ft

Éves megyei - 6 660 Ft

D1

Heti (10 napos) - 6 400 Ft

Havi - 10 360 Ft

Éves - 57 260 Ft

Éves megyei - 6 660 Ft

D2

Heti (10 napos) - 9 310 Ft

Havi - 14 670 Ft

Éves - 81 280 Ft

Éves megyei - 13 330 Ft

B2

Heti (10 napos) - 20 640 Ft

Havi - 29 270 Ft

-

-

U

Heti (10 napos) - 6 400 Ft

Havi - 10 360 Ft

Éves - 57 260 Ft

Éves megyei - 6 660 Ft

A pótdíjak összege pedig a következőképpen alakul.

  • A D1/D2 díjkategória alap pótdíja: 18 750 Ft
  • A D1/D2 díjkategória emelt pótdíja, 60 napon túli fizetés esetén: 74 970 Ft
  • A B2 díjkategória alap pótdíja: 84 330 Ft
  • A B2 díjkategória emelt pótdíja (60 napon túli fizetés esetén): 337 290 Ft
Forrás: autopalyamatrica.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.