önismeret gua szám tulajdonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Gua szám a kínai filozófia rendszerében meghatározza a személyes jó irányt, átfogó képet ad a szám tulajdonosáról. Hasonló a nyugati asztrológiában használatos, állatövi jegyek leírásához. A kínai asztrológia egyik fontos kiértékelése, mellyel megismerheted néhány rejtett jellemvonásodat.

Hogyan számold ki a Gua számod?

Férfiak esetében:
Adjuk össze a születési év két utolsó számjegyét. Amennyiben a kapott eredmény 10 vagy több lenne, redukáljuk addig, amíg egy számjegyet kapunk. A kapott eredményt vonjuk ki 10-ből. A végösszeg a Gua szám. Nincs ötös Gua szám, helyette a kettőt kell használni.
Nők esetében: Adjuk össze a születési év két utolsó számjegyét. Ha az eredmény 10 vagy több, redukáljuk addig, amíg egy számjegyet kapunk, és adjunk hozzá ötöt. Addig adjuk össze a számjegyeket, amíg egy számjegyet kapunk. Ez a szám a Gua szám. Nincs ötös Gua szám, helyette a nyolcast kell használni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


1-es Gua szám
Eleme: víz
Színe: kék, fekete
Az egyes Gua számú ember aktív, bölcs, keresi a tapasztalás élményét. Hajtja a kalandvágy, mindig kutatja annak lehetőségét, hogy felfedezhessen valami újat, tudásszomja örök, olvas, filmet néz, fürkész valami után, még idős korára sem tud lenyugodni. Mindezek mellett mégis ösztönös óvatosság jellemzi, feladatait mélyrehatóan analizálja, nem vág bele semmibe spontán, első lépésként gondolkodik, tervez, utána jöhet a megvalósítás. Rendíthetetlenül végzi dolgát, legtöbb célját eléri, épp ezért élete során rengeteg követője akad, akik példaképként tartják számon.

2-es Gua szám
Eleme: föld
Színe: sárga, barna
A kettes Gua számú személy kemény, racionális, megbízható, s nem utolsósorban a kettes számmal együtt járó tulajdonságnak köszönhetően mindig van B-terve. Mérhetetlen türelemmel halad sorsának kifürkészhetetlen útján, az Ő lépéseit kiszámítani képtelenség. Sokszor lassú, ez másokat felbosszant, pedig épp ezen visszafogottság az, ami eljuttatja kitűzött céljaihoz. Mindig lehet rá számítani, még annak is, aki nem tartozik a szűk baráti köréhez. Nehezen változtat, de ha rászánja magát új döntések, fontos lépések megtételére, akkor onnan már nem fordul vissza.

3-as Gua szám
Eleme: fa
Színe: zöld
A hármas Gua számú ember a virágzás képviselője, ez a hármas jelentése. Állandóan fejlődik, mindig tanul, a legváratlanabb pillanatokban is képes magába szippantani a világ felől érkező információkat, s amikor más már fárad, Ő akkor kezd csak igazán élni. Növekedés, kiteljesedés, ezek a legjellemzőbb vonásai, még idős korában is meg tud újulni, s képes levenni mindenkit a lábáról, s előidézni azt, hogy rá figyeljenek, tanuljanak tőle. Sosem fogy el az energiája, mindig vannak új ötletei, melyek néha elvetemültnek tűnnek, mégis életszerűek. Képes a legmélyebb gödörből is kimászni, s újra nekilendülni az életnek.

4-es Gua szám
Eleme: fa
Színe: zöld
A négyes Gua számú ember művészi hajlamokkal rendelkezik, kreatív, a legegyszerűbb dologból vagy ötletből is képes valami egészen különlegeset létrehozni. Sokszor elnyomja magában a tehetségét, ami nagy hiba, gyakran csak mások unszolására hajlandó igazi képességeit felszínre engedni. Gazdag képzelete a legunalmasabb helyzetekben is mókát, vidámságot teremt. Minden érdekli, különösen az emberek, új ismeretségek. Rajong azért, hogy felfedezhessen új világokat, így sokat tesz azért, hogy utazhasson, világot láthasson. Átérzi mások bánatát, s próbálja pozitív gondolkodását átadni, de nem mindig sikerül.

6-os Gua szám
Eleme: fém
Színe: fehér, arany, ezüst
A hatos Gua számú személy tiszta gondolatokkal bír, hűvös, mások számára néha elutasítónak hat. Tévednek, ugyanis belül egy kedves ember lakozik, viszont csak annak nyílik meg, akit megismert, s hajlandó neki kitárni szívét és lelkét. Őszinte, néha túlzottan is kritikus, de nem tartja tisztességesnek, ha csak féligazságokat mond ki. A valós tények harcosa, ha úgy látja, hogy szükséges, kiáll mások érdekéért, akár azzal a tudattal is, hogy ez még véletlenül sem lenne kötelező számára. Szókimondása alkalmanként sértő, fájó lehet mások számára, mégis rengeteget lehet tanulni abból, amit mond és tesz.

iStockPhoto
iStockPhoto

7-es Gua szám
Eleme: fém
Színe: fehér, arany, ezüst
A hetes Gua számú személynek ami szívén, az a száján. Nem fogja vissza magát, ha van mit mondania, bár ezt gyakran kissé sértő és nyers módon teszi. Épp ezért kevés barátja van, hisz alig akadnak olyanok, akik igazán jól ismerik. Olyanok viszont annál inkább, akik félreértelmezik stílusát, de ez valójában nem is zavarja őt. Szereti önmagát, s azt, hogy nem visel álarcot, mint sokan mások. Tele van dominanciával, vezetésre termett, célja elérni a hőn áhított sikert, ami biztos, hogy megvalósul, de általában később, mint azt eredetileg tervezte. Ritkán képes ugyanazon emberrel vagy emberekkel tartós kapcsolatban megmaradni.

8-as Gua szám
Eleme: föld
Színe: sárga, barna
A nyolcas Gua számú személy racionális, két lábbal áll a földön, végtelenül türelmes, fát lehet vágni a hátán, ritkán lesz mérges, igaz, akkor nagyon, így nem érdemes túl sokat packázni vele. Módszeres, néha titokzatos, de ez valójában egyszerű megfontoltság. Csak arról beszél, amit fontosnak tart, nem jellemző rá a szószátyárság. Kreativitás kevésbé jellemzi, de mások ötleteit zseniális módon képes megvalósítani, ha arra megkérik. Bármilyen körülmények között lehet rá számítani, még akkor is, ha mások már réges-régen megfutamodtak. Családja a legfontosabb, felelősséget vállal szeretteiért.

9-es Gua szám
Eleme: tűz
Színe: piros, bordó, vörös
A kilences Gua számú személy tele van szenvedéllyel, dinamizmussal. Mindig több energia rejlik benne, mint amit fel tud használni, így hajlamos arra, hogy túllépjen bizonyos határokat, ezzel megsértve mások felségterületeit. Tele van ellentmondással, képes feltüzelni egy egész társaságot, de arra is, hogy felemésszen mindenkit. Kifogyhatatlan az ötletekből, de keveset tud megvalósítani, hisz mindenbe belefog, de idő előtt feladja, hogy valami másba kezdhessen. Gyakran túlzottan is vad, akit nem lehet visszafogni. Sok felületes ismeretsége van, de kevés igaz barátja. Ha rátalál a megfelelő barátra és igaz társa, azok mellett kitart egy életen át.


Tipp: Gua szám kalkulátor itt!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.