Amilyen a frizurád, olyan a természeted! - A vörös démonok

önismeret frizura ezoterika haj pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak régen boszorkánynak hívták a vastag szálú, éjfekete hajú nőket, és akármennyire is féltek tőlük, mégis bomlottak értük. Velük ellentétben a lágy, hullámos, szőke hajú nőket angyaloknak nevezték, míg a barna hajúakra a legritkább esetben aggattak jelzőket. Robelin, a Life.hu ezoterikus tanácsadója elárulja, hogyan függ össze a hajunk színe és minősége személyiségjegyeinkkel. Most a vörösöket elemezzük.

Tipp! Nézz képeket a Balaton Sound 1. napjáról! Katt ide!




Thinkstock
Thinkstock

Azon sem lennék megdöbbenve, ha kiderülne, hogy Marsnak, a háború istenének erős szálú, dúsan hullámzó vörös hajkoronát rejtett harci sisakja. Mert a harchoz nem csupán erő és indulat kell, hanem taktikázás is. Minden jó hadvezér titka a jó stratégia volt. A vörös hajúaknál pedig jobb stratéga ritkán lelhető fel. Képesek annyira rejteni szándékaikat, hogy a tervezést meghaladva, már konkrét lépéseket is tettek a cél felé, mikor a környezetük rádöbben, mi is játszódik körülöttük. Rendkívül jó színészi képességgel rendelkeznek, ezáltal remekül tudják irányítani környezetüket úgy, hogy nekik kedvező helyzetet biztosítsanak. Ha lehet, minél rövidebb időn belül. Mert türelmük nem fedné be a Nagyalföldet. Indulataikat olyan mértékűre képesek generálni, amivel biztosítják maguk számára a célba érést.

A róluk alkotott vélemény gyökerei valószínűleg a régmúltba vezethető vissza. (Régen, a vikingek vörös haja, kezelhetetlen, harcias vérmérséklete, háborús időszakban megismert kegyetlensége miatt nem volt kedvelt, elismert nép. Valószínű, hogy azért is maradt fent kevés adat róluk, mert melyik vesztes fél az, aki a győztest újongva dicsőíti? Pedig a VI.-XI. századiak nagyon sok történetet tudnának mesélni, ha szellemhangjuk hallható lenne, vagy inkarnációjuk emlékezne a múltra. Ezek az elbeszélések megismertetnék velünk ennek a népnek a meglepő észjárását.)

Thinkstock
Thinkstock

Akadnak még helyek, ahol ma is gonosznak tartják a vörös hajú embereket. Ez a tévhit abból fakadt, hogy ezek az emberek nagyon jól tudnak kombinálni, pillanatok alatt, szinte borotva módjára vág az agyuk, és a helyzetet rendszerint saját javukra állítják.
Ha például, egy fekete hajú nőt megcsal a párja, a csábító hölgynek félni kell a hegyes körmök kaparása révén szerzett vakságtól. A szőkék és a barnák lelkileg készülnek ki. De jaj annak, akinek étvágya kelt egy tűzsörényű társára! A megcsalt vörös hajú hölgy testileg és lelkileg is képes kikészíteni azt, aki elszerette tőle kedvesét.
Erősségük közé tartozik kiváló memóriájuk. Főleg, ha a másik fél hibáira, vétkeire vonatkoznak az emlékképek. Céljuk érdekében úgy tesznek, mintha nem emlékeznének a másik fél "bűneire", de csak az tudja róluk, aki nagyon jól ismeri őket, hogy kezük mindig "pisztolyközelben" van.

Tipp! Morbid fotók, döglött legyek újraélesztve! Nézd meg képgalériánkat!






Thinkstock
Thinkstock

A nagy kihívást leginkább mégis a vastag szálú, lágy hullámos, csillogó mélyvörös hajú nők jelentik. Bár a hozzájuk hasonló kinézetű férfiak sem sokkal veszélytelenebbek.
Arcukon ritkán látni az ellágyulás jeleit. Ennek ellenére mégsem lennének jó pókerjátékosok, mert ha indulatossá válnak, szemeik villámokat szórnak, és szinte ölni tudnának nézésükkel. Figyeljünk meg egy vörös hajú embert, hogy néz ki, mikor felbőszítik! Mintha millió-millió kis elektromos kisülés áramlana pórusain keresztül a külvilág felé. Pláne, ha szemük színe sötét. Akkor érzékelhetők igazán azok a démoni erők, melyeket képesek magukban generálni. (Itt kell megjegyezni, hogy a vastag szálú, fekete hajú nők esetében is tapasztalható ez a jelenség, csakhogy náluk nagyobbak, viszont ritkábbak a villámok.) Iszapbirkózás alkalmával sokáig nem lehetne eldönteni, melyik esélyesebb a győzelemre, a vörös vagy a fekete? Vehemencia terén egyiknek sem kell kölcsönért folyamodnia.
Szereplési vágyuk olykor jóval meghaladja az egészségesnek mondott szintet, viszont legtöbbjük sikeresen is teljesít. Nem csak másokkal szemben maximalisták, önmagukat sem kímélik.
A fenti két hajtípus viselője között kapzsi elvétve található. A sikerért majd' mindenre képesek, de nem pénzéhesek.

Nem úgy, mint azok, akiknek fején gyéren nőtt a vékonyszálú vörös haj. Közülük némelyiktől valóban lehet félni, mivel az összes képességüket latba vetik azért, hogy anyagilag ők kerüljenek előnyös helyzetbe. Ennek érdekében saját szabályrendszert hoznak létre, amivel felmentik magukat a közösség ítélete alól. Nem érinti meg őket a közvélemény. Mintha teljesen más bolygóról származnának.
Ám azt se felejtsük el, hogy nemcsak a haj "beszél" a viselőjéről, hanem rettentő fontos ismeretekkel szolgál a fiziognómia és a szem színe is.
Éppen ezért ezeket sem lehet egyértelműen rávetíteni minden emberre, de alapjaiban ezek a jellemzők felismerhetők a haj alapján.
A következő alkalommal a szőkéket vesszük górcső alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.