Újabb fejlemény Stohl András ügyében! Mégsem kerül börtönbe a műsorvezető?

Stohl András tárgyalás felmentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy mégsem Stohl András okozta Kaincz Pál maradandó lábsérülését, hanem egy korábbi betegség. Ha ez igaz, akkor Buci valószínáleg megúszta a börtönt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Blikkhez került az a titkos orvos szakértői vélemény, melyben fehéren-feketén az áll: egy korábbi betegség okozza Kaincz Pál sántítását, nem pedig a Stohl András okozta baleset. A műsorvezető állítja, hogy több, mint egy éve kínlódik a lelkiismeret-furdalástól. Nagyon megbánta már, hogy ittasan ült a volán mögé, és ezzel balesetet okozott. Ezért első fokon két év négy hónapos börtönbüntetést szabott rá ki a bíróság - a bevont igazságügyi szakértő a baleset okán maradandó fogyatékosságot és mozgásképesség-csökkenést állapított meg Pali bácsinál.

A második tárgyaláson a bíróság döntése alapján még egy igazságügyi orvosszakértőt bevontak az ügybe - az új vizsgálatok eredményeiről a Blikk is tudomást szerzett. Az információk szerint nem a színész által okozott baleset a felelős az idős férfi sántításáért. "Az elvégzett radiológiai vizsgálat során a háti és ágyéki gerincen fiatalkori típusú többszörös görbülettel járó torzulást, gerincferdülés állapítható meg. Emiatt a medencefelvételen a bal csípőízületi vápa teteje 4-4,5 milliméterrel magasabban áll a jobb oldalinál, ezért tűnik rövidebbnek a sértett lába. Megállapítható, hogy Kaincz Pál sértettnél az elszenvedett közlekedési balesettel ok-okozati összefüggésben maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségkárosodás nem alakult ki" - írja a Blikk.

Stohl ügyvédje a következőképp kommentálta az eseményeket: "Ügyfelem naponta utazott hazafelé tartva a baleset helyszíne mellett. Szinte állandóan gyötörte a lelkiismeret-furdalás, még azután is, hogy kiderült, Pali bácsi már tavasz óta úgy dolgozik kertjében, mint a baleset előtt. Kétségtelen, hogy jóval enyhébb ítélet várható, hiszen a súlyos, de nem maradandó sérülést okozó közúti baleset elkövetése 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, amit tovább csökkent az eddig már bizonyítottnak elfogadott egyéb enyhítő körülmény."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.