asztrológia csillagjegy bolygó ezotéria Jupiter együttállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén június 26-án a hajnali órákban megy végbe a 2013-as esztendő legjelentősebb asztrológiai eseménye: a Jupiter az Ikrek jegyéből a Rákba lép. Miért fontos ez?

Egy-egy év asztro-szenzációinak mindig a lassú mozgású bolygók jegy-, illetve irányváltásai, különleges konstellációi számítanak. Az állatövön leggyorsabban áthaladó bolygó, a jegyekben pusztán 2-3 napon keresztül tartózkodó Hold a hangulatunkat és érzéseinket befolyásolja, hatása így akár óráról órára változhat; míg a Neptunusz vagy a Plútó évtizednél is több ideig tartózkodhat egy-egy jegyben, ezért egész korszakokat uralnak, és különösen nagy energiákat szabadítanak fel az emberi közösségekben. A személyes sors alakulása szempontjából azonban fontosabb a két sorsbolygó, a Szaturnusz és a Jupiter, valamint a forradalmár Uránusz helyzete. Jupiter (Zeusz), Szaturnusz (Kronosz) és Uránusz története a mitológiában is a sorsszerűséget példázza: Kronoszt éppúgy a saját fia, Zeusz taszította le a trónról, mint ahogy ő tette apjával, Uránusszal.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Jupiter tavaly június 11-én lépett az Ikrek jegyébe, és mivel itt rangvesztésben volt, komoly galibákat és vitákat kavart a szellemi életben és a politikában csakúgy, mint a szűkebb közösségekben, miközben nem fukarkodott a tanulás, ismeretszerzés és utazás lehetőségeivel sem. Június 26-tól egy éven keresztül a családszerető, hagyománytisztelő és melegszívű Ráknál vendégeskedve a bőségbolygó szinte minden jegynek pozitív fordulatokat hoz az életébe, egyes jegyeket pedig különösen megtisztel áldásaival.

A Jupitert az asztrológiában a nagy szerencse (fortuna maior) bolygójának is nevezik, és olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint a bőség, a túlzások, a testi örömök, a gazdagság - a mitológiai Jupiter, aki az ég ura lett, nagykanállal habzsolja az (örök) életet, hírhedt nőfaló, és bár bő kézzel méri az ajándékait, ha felbosszantják, alaposan megszórja a provokátort villámokkal.
A horoszkópban a Jupiter az önérvényesítés, a válságkezelés, a növekedési potenciál, a kiugrási lehetőségek, a vagyonosodás és az életöröm jelölője. Módszere az intenzív tapasztalás elősegítése, amihez önbizalmat és energiát biztosít; leckéje pedig az elkényelmesedés próbája - még a legragyogóbb jupiteri időszakban sem szabad azt hinni, hogy a gyarapodásért nem kell a kisujjunkat sem mozdítani.

A Rák jegyében a Jupiter méltósága "emelt", azaz jól érvényesül javakat megsokszorozó ereje - a semmi azonban megsokszorozva is semmi marad, így az élet szerencsés fordulataihoz a még kedvező pozíciója mellett is fontosak a meglévő alapok: ha nem ültetsz semmit, ne is reménykedj bőséges aratásban!

Mire számíthatsz 2013. június 26. és 2014. július 14. között?

A Jupiter jegyváltása egyértelműen kedvez a vizes és földies jegyeknek, de a tüzes és levegős jegyek számára is tartogat kellemes meglepetéseket. Az elkövetkező év nagy nyertese értelemszerűen a Rák lesz, aki óriási ambícióval és önbizalommal felvértezve láthat neki céljai megvalósításához, és érezhetően optimistább is lesz. A jupiteri bőség a családtagok számának szaporodásában is tetten érhető, ha ezt el akarja kerülni, gondoskodjék a védekezésről!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Halak nem panaszkodhat a magánéletére, de meg is becsüli azt: harmonikus családi élete szárnyakat ad neki. A Skorpiónak a hagyományokhoz és a múlthoz való viszonyát kell tisztáznia, így nagy terheket tehet le, és a munkájában is jobban érvényesül.

A földies jegyek is sikerrel lobbizhatnak a Rákban járó Jupiternél: az anyagias Bikának különösen olyan befektetései érnek majd aranyat, melyek valamilyen módon a családalapításhoz vagy a családi hagyomány folytatásához kapcsolódnak. A Szűznek végre elismerik az érdemeit, és olyan tiszteletet és megbecsülést kap, ami visszaadja hitét és tettrekészségét. A Bak szövetségest találhat egy tehetséges rokonban vagy egy családján keresztül megismert személyben, és ez a kapcsolat segíti a boldogulását.

A tüzes és levegős jegyeknek az értelem és érzelem közti kötéltáncban segít a Jupiter, könnyebben meghallják majd a szív szavát, és el tudják dönteni, mikor érdemes az észérvekre, és mikor a megérzésükre hallgatni. A Kos inspirációt és ihletet merít a családjával és barátaival eltöltött időből, és sokat komolyodhat, az Oroszlán újfajta felelősségtudatot tapasztalhat meg, és a segítő munkában sok örömöt fog lelni. A Nyilas pedig közelebb kerülhet gyerekkori álmai megvalósulásához, ha nem rest leporolni és újragondolni őket.

A Vízöntő sikeresebben alkalmazkodik másokhoz, és nem fogja fel áldozatnak, ha saját elképzelésein alakítani kell a közös eredmény érdekében, az Ikrek learathatja az elmúlt év terméseit, a Mérlegnek pedig némiképp szűkülni fog a társasága, de emiatt ne izgassa magát, hulljon a férgese - így több ideje marad a VIP-körre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.