Beszéljünk a vércsoportod nyelvén

Forrás: Thinkstock -
betegség vércsoport egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Düh, szenvedély, pénzéhség, bátorság – tudtad, hogy a vércsoportod befolyásolja a személyiségjegyeidet?

Nincs tudományos alapja, mégis úgy vélik, túl sok az egyezés az azonos vércsoportú emberek személyiségjegyeit illetően ahhoz, hogy puszta véletlen legyen. Ahogy a születési időpont befolyásolhatja jellemedet, e feltételezés szerint a vércsoport is meghatározó lehet.

Forrás: Thinkstock

1934-ben egy japán pszichológus volt az első, aki ezt megfogalmazta, bár közismert, hogy a japánok már évszázadokkal a „hivatalos” megfogalmazás előtt is hitték, hogy a vércsoport számos területen döntő hatással bír az emberi életre. Gyakran említik a vércsoportot például diéta összefüggésében is, mint meghatározó hátteret a sikeres fogyókúrában.

De milyen személyiségjegyek jellemzőek a különböző vércsoportú emberekre?

„A” vércsoport
Szabadlelkű, szabadon gondolkodó, spontán a céljaikért kemény erőfeszítésekre is képes az A vércsoportú egyén. Elveiből nem enged, és aligha van olyan korlát, amit ne akarna ledönteni. Harcos alkat, aki nemcsak hozzátenni akar a világ egységéhez, de ha kell, tűzön-vízen harcol is érte.
Nem könnyű azonban se együtt dolgozni, se együtt élni az A vércsoportú emberrel, mert amennyire szeret szabadon élni, annyira kemény elvárásokat támaszt mások felé, és be is hajtja azokat.
Mély érzelmekkel bír, kitartó és hűséges, de ezt az elköteleződést párjától is elvárja. Minden körülmények között lehet számítani rá, bár néha a munka a magánélet rovására mehet.

Forrás: Thinkstock

„B” vércsoport
Globálisan szemléli környezetét, de a részletek is fennakadnak a szűrőjén, éppen ezért nagyon jó megfigyelő, elemző alkat. Nem fogad el azonnal mindent készpénznek, kétkedő jellem, ám eznem csak racionális és analizáló készségeiből fakad, de érzékenységéből is. Spirituális erővel áldotta meg az ég a B vércsoportú embereket.
Párkapcsolatában is ez a kettősség segíti és nehezíti az együtt működését, hiszen mindent lát, mindent észrevesz, amit meg nem, arra ráérez. Valójában nem birtokló személyiség, de mivel semmi sem kerüli el a figyelmét (a legártatlanabb flört sem), és ezt hajlamos szóvá is tenni, könnyen ráragad a birtokló bélyeg. Ő maga nem hajlamos a hűtlenségre, de nem is bocsátja meg a másiknak az árulást.
A szexualitásban szenvedélyes, adakozó, gátlástalan. Férfiként, nőként egyaránt hódító.
Karrierista, a szó jó és rossz értelmében is, nagyon sokat áldoz fel életéből azért, hogy irányító pozícióba kerüljön. A beosztott szerepét nem tűri jól, szókimondó természete miatt pedig gyakran kerül konfliktusba, amit még véletlenül sem kerül el.

„AB” vércsoport
Praktikus gondolkodás és gyakorlatiasság jellemzi az AB vércsoportú embereket. Óvatos duhajként halad előre, nem irányít, de nem is szereti, ha mások diktálnak. Elvállalja a háttérember szerepét, aki ügyesen és szorgalmas oldja meg a kiadott feladatokat. A dicséret szárnyakat ragaszt rá, a kritika viszont földbe döngöli. Nem bírja a kudarcot, ha megbántják, vagy alulbecsülik képességeit, továbbáll.
Ez a párkapcsolatokra is jellemző: az elfogadás élteti, de akit szeret (és ha viszontszeretik) annak a csillagokat is lehozza. Ő az, aki egy fárasztó nap után is hajlandó szintén elgyötört párját megmasszírozni, és eszébe se jut, hogy ez a gondoskodás akár neki is juthatna. Hűtlenség esetén azonban azonnal lép, nincs második esélye partnerének.

Forrás: Thinkstock

„0” vércsoport
Maga a megtestesült diplomácia. Az összes vércsoport közül a nullás az, amelyik a legügyesebben manőverezik az emberi kapcsolatok terén. Nemcsak maga előtt vág tiszta ösvényt, de másoknak is segít elsimítani a vitákat. Mindenkiben meglátja a jót, és igyekszik arra hangolódva még többet kihozni a többiekből.
Éppen ezért, bár valójában nem irányító alkat, a közössége hajlandó maga fölé emelni, mert remekül motiválja a vele dolgozó embereket. Jó vele együttműködni. Kapcsolati hálója kiterjedt, és nincs benne irigység, közelebb hozza egymáshoz az embereket, akkor is, ha abból neki nincs más haszna, csak a jó érzés, hogy épített, hogy adott másoknak.
Ám nem csak a barátok vagy kollégák szeretnek a közelében lenni, családja is biztonságban érezheti magát. Igazi tyúkanyó típus (férfiként is), aki soha nem fáradt, ha mások kényelméről van szó.
Könnyen lel magának társat és meg is tudja tartani párját. Nemcsak azért, mert komfortos a vele való együttlét, de azért is, mert óriási szenvedély lapul a mélyben és nem sajnálja az időt az erotikára.
Nagyon ritkán válik hűtlenné, annak ellenére, hogy folyton keresi a másik nem az utat hozzá. Nem véletlenül, vonzereje egy életre szóló muníciót biztosít számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.