Kudarc az első éjszakán - őszinte vallomások pasiktól

kudarc párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első szerelmeskedéssel töltött éjszaka nagyon fontos, és sokan hiszik azt, hogy ezen múlik a további kapcsolat sikere. Ez a hiedelem hatalmas terhet róhat a férfiakra, akik egy része nem is bírja a feszültséget, és éppen ezért csúfos kudarcot vall az első éjjelen.

A feszültség azonban egy sor egyéb tényező eredménye is lehet és bizony az is gyakran előfordul, hogy éppen mi nők vagyunk azok, akik magatartásunkkal vagy rossz kommunikációval kudarcra ítéljük a kiválasztott pasit.

Gazdag Enikő pszichológus, párkapcsolati tanácsadóval sorra vettük a szexkudarcok lehetséges okait:


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Kemény a nő

Gyakori jelenség, hogy a gyengéd, kedves, ám határozatlan férfiak szinte bevonzzák bűvkörükbe a férfias, kemény, határozottan fellépő nőket. És bár sok területen igaz lehet "az ellentétek vonzzák egymást" elv, az első szexuális együttlét során - hacsak nem éppen ilyen a szexuális beállítódás - az egyenrangú kommunikáción alapul a siker. Valójában a férfi szeretné megőrizni a természet diktálta szerepét, és az ágyban is meghódítani a nőt, ám esetünkben a választott partner egész egyszerűen nem alkalmas arra, hogy meghódítsák. A szexuális kudarc itt egyértelműen a nem megfelelő partnerválasztás miatt következhet be, és ebben az esetben a párválasztás is tévedésnek bizonyulhat.

Péter (28 éves, telekommunikációs szakember)

"Az első pillanattól csodáltam Kingát. Odavoltam a szakértelméért, ahogy bánni tudott az ügyfelekkel, elbűvölt ragyogó kommunikációjával és azzal, ahogy a tárgyalásokon padlóra küldte az ellenfeleket. El sem akartam hinni, hogy ez a ragyogó, csupa ész, csupa lendület nő engem akar. Márpedig ez történt. Az első éjszaka előtt semmit nem aludtam, úgy izgultam, mint egy kamasz, és százszor elképzeltem, mi fog történni. Az ő lakásán találkoztunk és minden másként alakult, mint ahogy elképzeltem: teljesen meztelenül, egy szál körömcipőben fogadott. Gyönyörű volt. A teste tökéletes és szexi is meg minden... de valahogy nem született varázs. Kingát nem lehetett megkapni, ott abban a helyzetben ő vadászott le engem. Illetve vadászott volna, csak éppenséggel nem működött a testem. Hiába simult hozzám, és vetett be minden erotikus trükköt, egyszerűen olyan érzésem volt, mintha egy pasi szeretne megszerezni magának. Túl kemény volt, túl sok, túlságosan tudta, hogy mit akar... Nos, a kudarc után nem volt folytatás. Engem viszont annyira megviselt a dolog, hogy munkahelyet váltottam. Túl kínos volt minden további találkozás."



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Túl nagy az elvárás

Az átlagos férfiak jelentős része, főleg egy bizonyos életkor után nagyjából tisztában van azzal, hogy mire képes az ágyban: milyen az állóképessége, a teherbírása és ez bizonyos értékek mellett kitolható ugyan (bevállalósabb vagy aktívabb partner esetén), de szélsőséges ideig tartó vagy akrobatikus mutatványokat igénylő aktusokra valószínűleg nem alkalmasak. Ennek ellenére könnyen előfordulhat, hogy olyan párt választanak maguknak, akiknek vélt szexuális igényei messze túlszárnyalják képességeiket, vagy azt hiszik, hogy nem lesznek képesek megugrani a lécet. Ennek hátterében a választott partner elszólásai állhatnak szexuális tapasztalatairól. És korántsem biztos, hogy az a baj, ha nagyon sok partnerrel volt már kapcsolata, és a "szuperman" pasikkal való összehasonlítás miatt csökken a lendület, az is előfordulhat, hogy a nő pontosan azzal ijeszti meg párját, ha bevallja: még soha, senkivel nem jutott el a csúcsra...

Te rögtön feladod az első félresikerült éjszaka után?





Dénes (36 éves, közgazdász)

"Laura az egyik legszebb nő volt, akit csak megismerhettem. Kedves, édes, bújós kis teremtés. Az első órában beleszerettem, és azt éreztem, mindent megtennék azért, hogy mi ketten a továbbiakban együtt maradjunk. Ilyen szerelemmel és gyengédséggel vártam az első éjszakát is, amit nem kapkodtunk el. Tulajdonképpen nem is izgultam, hiszen nem voltam már kamasz (Laura 34 éves), ám a szexet megelőző este felhívott. Iszonyú zavarban volt és hallottam, hogy egy kicsit be is van piálva. Könnyeivel küzdve "bevallotta", hogy volt már néhány partnere (ez mondjuk nem zavart, nekem is), ám akkor jött a lényeg: soha, de soha nem jutott még el senkivel az orgazmusig. Egyszerűen lefagytam, nem tudtam mit kezdeni az információval. Azt se tudtam, minek tekintsem a vallomást. Örültem, hogy őszinte volt, de hirtelen hatalmas feladatnak éreztem a másnapi légyottot. Nos, ennek ellenére mindent bevetettem, és mondhatom, Laura eljutott a hegy tetejére, de bevallom, az első szex vele számomra a legnagyobb férfikihívás volt."


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Túl nagy a szerelem

A lobogó, forró szerelem is lehet oka a kudarcnak, főleg akkor, ha a pasi úgy tekint a nőre, mint egy porcelánbabára, akit a széltől is óvni kell. Ha túl sok érzelem feszíti az idegrendszert, és ráadásul egy nagy adag önbizalomhiánnyal is küzd a férfi, könnyen megeshet, hogy azért marad el a beteljesülés. És persze a félelem is lehet az ok, hogy ha nem teljesít jól, ha nem tudja ott és úgy becézni, ahogy a másik azt szeretné (nem elvárná, csak szeretné), ha a férfi attól fél, hogy kudarcot vall és akkor a párja elhagyja, nos az az igazi béklyó a szexben. Amikor a kudarc oka a kudarctól való félelem maga.

István (25 éves, informatikus)

"Soha nem voltam a nők bálványa, a gimiben, aztán később az egyetemen is valahogy keresztülnéztek rajtam a lányok. Az igazi, az első nagy szex Mártival jött össze. Abban a boltban dolgozott pénztárosként, ahová rendszeresen leugrottam tízóraiért. Hónapokig csak bámultam, köszöntem, aztán kisomfordáltam az ajtón, pedig már az első nap a legszívesebben elhívtam volna randizni. Már az első randin éreztem, hogy ez a lány kell nekem. Aztán ennek is eljött az ideje, de egyszerűen nem tudtam, mit és hogyan szeret a szexben. Szörnyű volt az első éjjel. Bénáztam, teljesen beégtem, még csak igazi merevedésem se volt, de valahogy Márti mintha érezte volna, hogy egy nagy mamlasz vagyok. Olyan megértő és aranyos volt. Semmit nem mondott. Egyszerűen bebújt az ölelésembe, és ott jól befészkelte magát. Nos, a mai napig együtt vagyunk, mert az első éjjelt követte egy újabb és egy újabb, és ma már elhiszem, hogy ez a tündéri csaj engem akar."


A pohár alja

Nagyon sok pasi érzi úgy, hogy a különböző hátterű feszültségek orvoslására a legegyszerűbb megoldás egy kis alkohol. Ez pedig óriási tévedés: a kis alkohol talán egy kicsit alkalmas lehet a hangulat feldobására, de az alkohol valójában belevaló szexgyilkos antiafrodiziákum. Nem egy pasibeszámolót találtunk, ahol az első éjjel kudarcát az elfogyasztott alkohol számlájára írják.

Zoli (31 éves, ékszerész)

"Vera igazi bombázó volt, tulajdonképpen óriási szerencsének éreztem, hogy közel enged magához. Valójában nem egy éjjelre terveztem. Nagyon-nagyon tetszett a lány. A finom stílusa, a mozgása, a ruhatára... De azt is tudtam, nem én vagyok az első neki, és hogy bőven van tapasztalata a szex terén. Én bizonyítani akartam, és közben szorongtam, hogy nem tudom azt adni neki, amit ő szeretne. Én hívtam meg magamhoz, és minden olyan klasszul alakult, kivéve, hogy már főzés közben bele-belenyaltam a borba. A jégen pedig pezsgő várt ránk, nem is egy üveggel. A lényeg, hogy a szexből nem sokra emlékszem. Talán jobb is, mert Vera másnap írt egy SMS-t: Ne keress többé! Persze nem hagytam annyiban a dolgot, tudni akartam, hogy mi történt. Szerencsére legalább nem voltam erőszakos, de Vera állítása szerint mire lehúztam a bugyiját, elaludtam. Ő meg felkelt, elmosogatott és hazament."

Mit tehetsz, ha kudarcba fullad az első éjszaka?

A szexuális problémaként megnyilvánuló tünetek (pl. sikertelen első alkalom) hátterében általában pszichés konfliktusok állnak - mondja Gazdag Enikő pszichológus, párkapcsolati szakértőnk. A férfiak kudarcba fulladt első próbálkozása nem csupán fizikai okokat rejt, hanem sok egyéb tényező állhat a hátterében: mint pl. teljesítménykényszer, megfelelni akarás, túl erős érzelmek, kisebbségi érzés stb. Ilyenkor a párnak érdemes beszélnie a problémáról, mert így nagyobb az esélye annak, hogy együtt megértik az okokat, és megoldják a kezdeti sikertelenséget. A női partner ne hányja a félresikerült aktust a férfi szemére, inkább türelemmel, odafigyeléssel forduljon a párja felé. Idővel, amikor a nő és férfi jobban megismerik egymást, tisztázni tudják a felmerülő gondokat, és az esetek többségében magától is rendeződik a problémájuk.


Franco Marco: Férfiparák koronával

Őszintén szólva. A felsoroltakon kívül rohadtul parázunk attól is, hogy:

- Első alkalommal nem bírjuk elég hosszan a szexet, ezért ha el is jutunk véletlenül a vagináig, merészen, mereven, aktus közben nem a nőt, hanem az órát figyeljük lelkesen, öt perc az minimum, ha több, az már rulez, ki nem szarja le, ha nincs hozzá korona sem. Küzdünk összeszorított fogakkal a korai ürítés ellen, de tényleg. Teljes az erő, lüktet a fej, izzad a tenyér, ha sikerül, komoly sóhaj ki. Erőlködésünket alkalmanként értékelhető női orgazmus is koronázza. Lelkünkben büszkeség feszít ilyenkor. Megérdemelt az öröm, dobogó, taps, aztán el. Korona marad.

- Széltében-hosszában nem elég méretes falloszunk. Gyakori para. Így hiába nézi - markolja, eszi, húzza, vonja - vágyakozva a nő lábunk közt a húst, mozdulatlan marad kicsi teste. Semmiségnek érezzük lényét, így nem nő fel a feladathoz ő sem. Tudjuk rég, semmiből nem lesz valami, csak azért mert szeretnénk, de nagyon. Önbeteljesítő para esete áll fenn. Más nem. Apró marad a kicsinek hitt kukac. Menekülés, laposkúszás, szőnyeg alatt. Általában végleg, el.

- Vacsora után előkerül az önjáró büfi - csók előtt közvetlenül teszi visszautasíthatóvá a szájüreget -, kiadós jókai bablevest követően visszatarthatatlan a hátsó alakzat közbeni puki, esetleg beborozott estéknél elgyengül a vágy, így verbálissá puhul a korábban beígért mennyei testi csoda. Félünk ezektől is néha, igen. De nem baj. Kell ez a sok para. Ettől vagyunk oly esendőek, mi férfiak. És ez megható. Eléggé. Sírnom kell. Zsebkendőt. Ne papírt. Most.


Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, illetve több extra információt szeretnél kapni Marcótól, akkor iratkozz fel a Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.