párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szextársi kapcsolat egy átmeneti megoldás, amelyet manapság sokan választanak. Ha épp véget ért egy komoly kapcsolatod, és nem vágysz egy újabbra, vagy ha fontosabb a karriered, de hiányzik a szex, akkor ideális lehet a számodra. Egy jó baráttal ki lehet engedni a gőzt, együtt lazíthattok. De vigyázat! Ahhoz, hogy a szextársi kapcsolat működhessen, mindenképp be kell tartanod néhány szabályt. Soha ne kezdj például olyannal, akibe titkon szerelmes vagy! Mert ha valójában tartós kapcsolatra vágysz, akkor ezek a légyottok csak ideig-óráig tesznek boldoggá.   

Tipp! Exkluzív képek a kiesett Cristofel otthonából! Kattints a galériáért!






2. Beszéljétek meg!



Szólj bele: Féltékenység - önzés vagy szeretet?


Thinkstock
Thinkstock



3. Ne akarj többet!

Egy jó szextársi kapcsolatban nincs mély érzelmi kötődés. Természetesen kedvelitek egymást, ezért is vagytok barátok. Ha pedig még a szex is jó egymással az már maga a csúcs, de ne várd, hogy egy napon majd gyémántgyűrűvel állít be, ne álmodozz közös családi házról, gyerekekről.

4. Fő a biztonság!

Védekezz az olyan nemi úton terjedő lappangó betegségek ellen, mint a herpesz, a klamídia, a hepatitis B, az AIDS, vagy a humán papillomavírus, amely méhnyakrákot okozhat! Évente világszerte 19 millió ember kap el valamilyen szexuális úton terjedő betegséget. Mindig használjatok óvszert!

5. Legjobb, ha nem is egy városban laktok!

Valószínűleg kevésbé szeretnél állandó partnerednek egy olyan férfit, aki messze él tőled. Szextársnak viszont épp egy ilyen lenne tökéletes. Legjobb, ha valamelyikőtök sűrűn jár a másik lakóhelyén a munkája vagy egyéb elfoglaltsága miatt. A távolság sok kellemetlenségtől óvhat meg. Nem botlotok majd folyton egymásba, és attól is megkímélheted magad, hogy egy másik nővel lásd.

6. Ne hagyj nála személyes dolgokat!

Az természetes, hogy éjszakára magaddal viszel néhány személyes dolgot, fogkefét, sminket, hajzselét, tiszta alsóneműt. Ezekre másnap reggel szükséged lesz. Arra azonban kényesen ügyelj, hogy semmit se hagyj ott. A személyes tárgyak jelenléte egy másik ember lakásában bensőséges viszonyra utal. A barátok ugye nem hagyják egymásnál a fogkeféjüket!?

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!



7. Ünnepelni tilos



8. Döntsd el, mennyit akarsz tudni, és te mennyit akarsz megosztani!



9. Változtass meg néhány beállítást a közösségi oldaladon!



10. Apró ajándékok - felejtsd el!




Thinkstock
Thinkstock



11. Kerüld a romantikus estéket!

Természetes, hogy elmentek együtt szórakozni, de ha az együtt töltött este után még ágyba is bújtok, az már randinak tűnhet. Ebből pedig könnyen baj lehet. Ha például három hónapon keresztül minden csütörtökön a szextársadnál alszol, aztán egy csütörtökön igazi randira hív valaki, aki téged valóban érdekel úgy, mint partner, mint férfi, máris szabadkozol a szextársadnak és lemondod nála a csütörtököt. Ne legyen belőle szokás, rendszer. Legjobb, ha nem is alszotok együtt, és nem nála ébredsz fel másnap reggel.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


12. Beszélj róla, ha mást érzel!





Tipp! VV5: kiesett a skalpvadász. Kattints a galériáért!




Gazdga Enikő párkapcsolati tanácsadó szakértőnk véleménye

A szextársi kapcsolat elképzelhetetlen érzések nélkül, hiszen még egy egyéjszakás kapcsolatba is keverednek érzelmek. Nehéz kontrollálni azt, hogy valaki érezzen valamit a másik iránt vagy sem, ahogy nem lehet élesen szétválasztani a szextársi kapcsolatot egy komolyabb elköteleződéstől sem. Azok, akik kevésbé komoly kapcsolatra vágynak, szeretnék megtartani a szabadságukat, valószínűleg tartanak az elköteleződéstől, és az ettől való félelem megakadályozza őket abban, hogy teljesen felvállalják a kapcsolatot. A félelem általában tudattalan, de olyan is van, hogy valaki még nem zárta le a múltat, ezért laza kapcsolatra vágyik - ez lehet tudatos a részéről, de az esetek többségében a háttérben az elköteleződéstől való félelem áll. Egy szextársi kapcsolatot úgy érdemes működtetni, hogy a felek ne próbálják korlátozni önmagukat abban, hogy mennyit érezhetnek. Ha komollyá válik a dolog, akkor bele kell vágni. Ami a legfontosabb: a pár tagjai beszéljenek a kapcsolat kereteiről és a saját érzéseikről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.