Férfiszempont: szép, okos, kedves... és csapnivaló az ágyban

csók probléma párkapcsolat szex szexuálpszichológus Győri Szilvia szerelem pasivélemény erotika gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hetek óta randizgatsz egy nővel, aki szinte minden szempontból megfelelne neked, egy dolgot leszámítva: a szex pocsék vele. Fogalmad sincs, mi lehet a probléma köztetek, amikor a Napnál is világosabb, hogy bejöttök egymásnak, és azon gondolkodsz, van-e így értelme a folytatásnak. Igen, ez egy nagyon jó kérdés.

A szexualitás fontos része a kapcsolatoknak, és nem könnyű olyan partnert találni, akivel az ágyban is tökéletes az összhang. A Life.hu most elárulja, mit tehetsz az ügy érdekében, mielőtt életbe lépteted a "Soha-többé-nem-hívom-fel" stratégiát!

Ismered a jó szex fogalmát?

Először is tudnod kell, mit takar nálad a jó szex definíciója, egyébként miből tudnád megállapítani, hogy aktuális partnered hálószobafaktora átlagon aluli. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy még ha minden más jól működik egy kapcsolatban, két ember szexuális stílusa nem mindig kompatibilis egymással.

Forrás: Thinkstock

Például te készen állsz a hancúrra egyetlen pillanat alatt, míg párodnak hosszabb előjátékra van szüksége, hogy feltüzeld a vágyait és igazán élvezze az együttlétet. A csókolózás nálad azt jelenti, hogy egymás ajkáról szürcsölitek a nedvességet, ő pedig inkább a finom és apró puszikat tartja izgatónak. Mielőtt azt gondolnád, hogy a partneredből hiányzik az a fajta szenvedély, amivel elnyerhetné nálad a fantasztikus szerető címét, tudnod kell, hogy a szex nem válik önmagától tökéletessé. Egy bimbózó románcra az izgalom, a lelkesedés és a szenvedély mindig pozitív hatást gyakorol, ahogyan az is természetes, hogy az összecsiszolódási fázis mindkettőtök számára egy komoly próbatételt jelent.

Rozi, 24, egyetemista:

"A jó és a rossz relatív fogalmak - ami valaki számára a szeretkezés során fantasztikus élményt nyújt, az könnyen lehet, hogy másnál az ingerküszöböt sem éri el. A szexuális ízlés rendkívül változó, és mindenkinek megvan a saját elképzelése arról, hogy mit jelent számára a jó szex.

Sok mindent fel lehetne sorolni, hogy mitől rossz egy nő az ágyban – a lelkesedés és a kreativitás hiánya, a passzivitás, az önzés, a gátlásosság, az alacsony önbecsülés stb., de ugyanezek a problémák a férfiaknál is fennállhatnak. Én ezért nem látom értelmét az ilyen típusú kategorizálásnak."

Azonosítsd a problémát!

Mostanra már képesnek kell lenned meglátni a különbséget a jelenlegi és a múltbéli románcod között, és egyértelművé tenni a szexuális interakció azon pontjait, amitől a szeretkezés élménye nem olyan kielégítő számodra, mint amilyennek lenni kellene.

Gondold végig, hogy mitől válik egy nő valóban első osztályú szeretővé? Azokat a partnereket preferálod, akik hangosabbak az ágyban, és nyitottak az újdonságokra, vagy a szendék jönnek be, akikre inkább a visszafogott erotika jellemző? Esetleg kísért a múlt emléke, és sokszor jut eszedbe a volt kedvesed, aki úgy érintett meg, hogy szinte megőrültél a vágytól? Ezek mind olyan típusú finomhangolások, amik segítenek azoknak a problémáknak a feltárásában és elemzésében, amelyek révén közelebb kerülhetsz az ágyunalom elleni megoldáshoz.

Tudtad?

A DatingAdvice.com tanulmánya szerint minden ötödik férfiből egy a nem kielégítő szexuális élet miatt szakít a párjával, ám ezt utólag sem hajlandó beismerni.

Áss mélyebbre!

Még a hosszabb ideje együtt lévő párok is sokszor nehezen kezelik a szexualitás kérdését. A hétköznapi életet érintő eseményekről könnyedén folytatunk diskurzust, de amikor a szex kerül terítékre, hajlamosak vagyunk beszédhibássá válni. „Az emberek általában nagyon érzékennyé válnak, amikor az intim együttlétekre terelődik a szó. Attól félnek, hogy megsértik a másik érzéseit, ezért nem mondják el neki, hogy mit szeretnek és mit nem az ágyban" - mondta Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológus szakértője.

Szóval, hogyan tudod megmondani partnerednek az igazat, és ezáltal javítani ágybéli teljesítményén anélkül, hogy megsértenéd az egóját? Itt minden csak a közlés módján és helyén múlik. Mielőtt beszélni kezdenél az érzéseidről, tisztázd magadban, hogy mik azok a dolgok, amik igazán zavarnak a szexben. A technika? A higiénia? Az időzítés? Ha már pontosan tudod, mi nem működik számodra, könnyebben tudsz olyan javaslatokat tenni, amelyek enyhíthetik ezeket a zavaró tényezőket.

Zozó, 29, fodrász:

"Minden alkalommal, amikor az összebújás nem sikerül valami fényesen, a csajok ujjal mutogatnak a pasikra, ezért is nehezedik ránk ilyen hatalmas nyomás, és nem csoda, hogy a teljesítménykényszer miatt egyfolytában stresszelünk. Most biztosan sokaknál kiveri a biztosítékot, amit mondok, de a nők többsége egyáltalán nem jó szerető, és az ágyban ők az igazi egoisták. A legtöbbjük csak felveszi a fogadó pozíciót, és elvárja, hogy a párja kényeztesse, aztán csodálkozik, ha az embernek egy idő után már nem lesz kedve megdugni.

A mostani csajommal amúgy frankó lenne minden, de a szexuális életünk elég uncsi. Mindig alul akar lenni, és csak egy-két pózban hajlandó csinálni, ha pedig próbálkozom ezzel-azzal, csak nyafog, hogy most neki ahhoz nincs kedve. Amúgy az életben tök spontán, mindig kitalál valami izgalmas programot, tehát a kreativitásával nincs gond, csak valahogy a szexben nem bír előjönni a játékos énje. Nem akarom elhagyni, mert szeretem, de azt is érzem, hogy ennek a kapcsolatnak így nincs jövője."

Rendezzetek „adni-kapni" szeánszokat

A pároddal már sokszor próbáltál beszélni a szexről, de úgy érzed, nem haladtál túl sokat előre, és fogalmad sincs róla, mi lehetne a következő lépés? Ha látod benne a potenciált, érdemes dolgozni a javításon, ám ügyelj arra, hogy soha ne bántsd meg, legfőképpen ne éreztesd vele, hogy a volt barátnőiddel ezt jobban élvezted, mert a nők egója legalább annyira sérülékeny, mint a férfiaké.

Forrás: Thinkstock

Próbáljátok megismerni egymás testét, szokásait, vágyait, hiszen a kiegyensúlyozott szexuális élet a párkapcsolat fontos része. Egyszerű és nem konfrontatív lehetőség, ha gyakrabban rendeztek „adni-kapni" szeánszokat. Ezt mit jelent? Fogd meg a párod kezét, és mutasd meg, mit és hogyan szeretsz, miközben változtatsz a mozdulatai sebességén, intenzitásán, majd váltsatok szerepet, így a következő alkalommal mindketten jobban fogjátok élvezni az együttlétet. Minden test másként üzemel, és eltérő módon reagál a különböző szexuális stimulációkra, ezért is kulcsfontosságú tudatni a partnerrel, hogy mi okoz számodra élvezetet. Ne feledd: a jó szex elengedhetetlen feltétele, hogy a másik szexuális preferenciáira is figyelni kell.

Ádám, 33, dietetikus:

"Nincs olyan, hogy egy nő unalmas, lusta vagy mechanikus a szexben, maximum arról lehet szó, hogy az egyik tehetségesebb a másiknál. És ha mégis így van, akkor az a férfi hibája. Ha teszem azt, egy nő nem tud lovagolni, akkor a pasinak kell átvenni az irányítást és megmutatni neki, hogyan csinálja, és ugyanez vonatkozik az orális szexre is. Honnan tudná szegény, hogy mi a legjobb nekem?

Amúgy attól is ki tudok akadni, amikor azt hallom a haverjaimtól, hogy a csaj úgy feküdt, mint egy fadarab. Ezek túl sok pornófilmet néznek! Nem minden nő pörög az ágyban ezres fordulatszámon, és szerintem az is teljesen normális, ha valaki nem engedi a popószexet, nincs kedve egy hármashoz, vagy a puncija nem mindig tocsog a nedvességtől. Szóval azt tanácsolom férfitársaimnak, hogy nem ártana a nők lelkére jobban odafigyelni. Ha pedig sokszor nem úgy tekintenének rájuk, mint egy újabb darabra a trófeagyűjteményben, akkor az együttlétek sokkal élvezetesebbek lennénk mindkettőjük számára, még akkor is, ha a kielégülések nem mindig olyanok, mint valami tűzijáték."

A tanár bácsi stílus nem nyerő

Más szavakkal ne csak a lényegre fókuszálj! Vedd figyelembe, hogy milyen körülmények vezettek az intim együttléthez, amik talán hatással voltak párod viselkedésére, érzéseire. Lehetséges, hogy túl sok bort ivott a hancúr előtt, vagy egy fárasztó nap után estetek egymásnak, és csak te tudtad teljesen kikapcsolni a gondolataidat. A mondás úgy tartja, hogy kettőn áll a vásár, ami azt jelenti, hogy ha az ágyban nem működnek flottul a dolgok, nem keresheted csak a másikban a hibát. A szex egy kétirányú utca, és ha a partnered nem tudja, mit szeretsz az ágyban, nem lesz képes arra, hogy örömet szerezzen neked.

Ahelyett, hogy a felmerülő szexuális problémákat úgy kezelnéd, mintha egy oktatási tananyagot prezentálnál, és száraz formájában közölnéd a tényeket, beszélgessetek azokról az élményekről, amit mindketten izgalmasnak és kellemesnek találtatok. Erre lehetőleg a hálószobán kívül kerüljön sor, így nem fogtok magához az aktus helyszínéhez olyan negatív érzéseket kapcsolni, amik szabotálhatják a jó szexet. Ha mindezek ellenére úgy érzed, hiába minden erőfeszítés, hogy érzelmi és szexuális harmóniába kerüljetek egymással, a partnered nem tud (vagy nem akar) változtatni a viselkedésén, tényleg jobb minél előbb véget vetni a kapcsolatnak.

!

Gyakori, hogy az ágyban két ember nem passzol egymáshoz. Választhatsz, hogy elhagyod a süllyedő hajót, ha ez tűnik az egyetlen helyes megoldásnak, de ezért nem hibáztathatod csak a másikat, és azt sem jelenti egyértelműen, hogy neked vannak szexuális hiányosságaid. A szex kérdése bonyolult, zavaros és kihívásokkal teli, ezért senkiről nem szabad kijelenti, hogy „rossz az ágyban" - ugyanis a kapcsolatok jelentős hányada e téren (is) komoly erőfeszítést igényel.

Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológus szakértője fontosnak véli hangsúlyozni, hogy a szexuális élet csupán egy töredéke annak, ami egy kapcsolatot teljessé tesz, de ennek ellenére igen lényeges összetevő.

Mindannyian tudjuk, hogy egy új kapcsolat elején eltarthat bizonyos ideig, amíg a dolgok gördülékenyen működnek a hálószobában, de nem szabad az első néhány alkalom alapján megítélni, hogy ki milyen az ágyban. Minden párnak megvan a lehetősége a kölcsönösen kielégítő és élvezetes szexre, ha hajlandó időt és energiát áldozni a közös cél elérése érdekében.

Ha a férfi csalódottságot érez az együttlétek után, azon is el kell gondolkodnia, hogy az eddigi szexuális szokásai miben szenvednek hiányosságot, és tudnia kell megfelelő módon vezetni új partnerét. Vannak nők, akik azzal párhuzamosan szabadulnak fel az intim együttlétek során, ahogy komolyabbá válik a kapcsolat, és érzelmileg is egyre inkább biztonságban érzik magukat. Nem minden szexuális diszharmónia könnyen megoldható, de ha a partnerünk azt látja, hogy elfogadjuk és tiszteljük őt, sokkal rugalmasabbá válik a testiséget és a változást illetően.

Ha nem igazán működik két ember között a kémia, vagy olyan dolog veszi el a kedvüket, amin valóban nem lehet javítani, akkor az is elképzelhető, hogy a szex miatt szakad meg az amúgy jónak ígérkező kapcsolat.
Hüvelyszűkítő szuperkrémekkel és orgazmussal maradhat topformában a puncidhttp://www.life.hu/intim/20141123-huvelyszukito-szuperkremekkel-es-orgazmussal-maradhat-topformaban-a-puncid.htmlAz évek előrehaladtával nem csupán az arc és nyak területén látszanak az öregedés jelei, hanem az intim testrészeken is, ám van egy lényeges különbség. Ma már több ezer kozmetikai termék segíthet abban, hogy sokáig megőrizd fiatalos külsődet, de mi a helyzet a belső szépségeddel? És most nem a személyiségedre, a kisugárzásodra gondolunk...IntimThinkstockMiért is nem jön már az a baba? Lehet, nem is akarjátok...http://www.life.hu/intim/20141128-amikor-nem-jon-ossze-a-gyerek-deaki-timea-parterapeuta-szerint-az-okok.htmlAmikor két ember úgy dönt, hogy összeköti az életét, előbb vagy utóbb előtérbe kerül a gyerekkérdés is. A mai trend szerint nem gond, ha egy pár a lehető legtovább tolja ki a gyermekvállalást, sokan tartják úgy, hogy ők sokkal fiatalosabb ötvenesek lesznek majd, mint a szüleik. Végül mindegy is, hogy ki mikor tartja megfelelő időnek a családi gyarapodást, egy nem mindegy: hogy a jövendőbeli szülők azonos véleményen vannak-e a kérdést illetően.IntimThinkstockModern kori péniszbörtönök: vannak, akik ma is erényövet hordanak?http://www.life.hu/intim/20141127-erenyovek-a-mindennapokban-szexualis-jatekszerek-es-komoly-kapcsolati-bortomok.htmlUgyan a szexkütyükkel foglalkozó webshopok a szerepjátékok és bondage-cuccok közé teszik az erényöveket, sokan élnek azonban köztünk olyanok, akik szerint ez nem pusztán az ágyban, a mindennapi életben is fontos kelléknek számít. Olyannyira, hogy ők maguk vértezik fel ezzel a párjukat.Intim--Néma semmiségek a konyhaasztal felett: így beszélsz el a párod melletthttp://www.life.hu/intim/20141123-a-parok-elbeszelnek-egymas-mellet-egy-kapcsolatban-hazassagban-deaki-timea.htmlTe is folyamatosan elbeszélsz a szerelmed mellett? Úgy érzed, hogy teljesen összeilletek, mégsem találja ki a gondolataidat? Utána pedig egyszer csak azon kapod magad, hogy mérgesek vagytok egymásra?Intim--Nyálas nyelvek nyomában: ezek a sztárvilág kínosabb csókcsatáihttp://www.life.hu/intim/20141114-ben-affleck-jennifer-lopez-charlize-theron-dane-cook.htmlHa a sztárok puszikultúrájára gondolunk, édesen összebújó párok, vagy épp hitvesi csókok jutnak eszünkbe, mint például Angelina és Brad első, házasságban elcsattanó nyelvese. Aztán persze ott vannak a nem ennyire szemérmes esetek is, ezeket gyűjtöttük most csokorba.Intim--Akkor szexi a favágószexuális, ha szálkáshttp://www.life.hu/intim/20141120-lumbersexual-favagoszexualis-ferfiak-kozmopolitak-hipszterek-szakallal.htmlKozmopolita favágók, lumberszexuális ex-metroszexuálisok, divathipszterek és trendvadászok. Tökéletes testű szuperkanok, extraférfias szakállal, lehetőleg kockásban, baltával, vagy anélkül. Hölgyeim, végre eljöttek értünk a favágószexuális hímek.Intim

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.