A jó szex a hálószobán is múlik - Így rendezd be, hogy izgalmas és forró legyen az együttlét

Forrás: Thinkstock -
szeretkezés párkapcsolat szex szexuális élet szexualitás feng shui
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az érzéki gyönyörök birodalmába az út legtöbbször a hálószobán át vezet. Hogy ez valóban így legyen, figyelj oda, milyen tárgyakkal, textilekkel, színekkel veszed körül magad.

Tudományos nagylexikon? Nem itt van a helye!

A pihentető alvás mellett a hálószoba ideális képzetéhez tartozik a boldog és kiteljesítő szerelem a vágyott partnerrel, vagy a szexualitás terén is megalapozott házasság, amiben a szex hosszú évek után is jól működik, sőt egyre forróbb és izgalmasabb lesz.

Forrás: Thinkstock

Álmodozni persze lehet, de vágyainknak saját magunk szabunk határt, ha a hálószobába lépve nem a buja pásztorórák emlékei csalnak cinkos mosolyt az arcunkra, hanem tekintetünk megakad a sarokban tárolt lepukkant monitoron, a nappaliból száműzött törött lábú széken, vagy az éjjeliszekrényen terpeszkedő tudományos nagylexikonon.

Mire tanít a Feng Shui?

A feng shui szerint minden helyiséget úgy érdemes kialakítani, hogy az ott folytatott tevékenységet minél inkább támogassa. A hálószobában tehát ne tartsunk semmilyen oda nem illő, munkára, kötelezettségekre emlékeztető dolgot. A feng shui szerint a hálószoba a befogadó föld minőségével rendelkező szerelem területe. Érdemes viszont továbbgondolni, mit is jelent ez, milyen energiákra is van itt szükség.

A biztonságot adó föld a legteljesebb női minőségek egyike, ami az odaadással kapcsolatos, és a kölcsönös gyengédségre épül. Ha a szexuális energiáink és vágyaink örömteli megélését szeretnénk elérni vagy fokozni a hálószoba tudatos átalakításával, egy belső, szexuális önismeretre vezető folyamat is elindulhat bennünk. A külső és a belső "tér" együttes alakítása pedig hosszú távú változásokat eredményez, amit minden bizonnyal a szerelmes partner is lelkesen fogad.

Forrás: Thinkstock

Mire figyelj a hálószoba berendezésénél?

1. Teremts nyugalmat és biztonságot. Talán nem ellentmondás: a szexuális vágy fokozásához a nyugalmon keresztül vezet az út. A feng shui elveit követve ezért a legfontosabb dolog, hogy a hálószobánk a nyugalom és a biztonság érzetét sugározza, és ne legyen benne túl sok tárgy, ami elvonja a figyelmet a pihenésről vagy egymásról.

2. Erősítsd a női föld minőséget négyszögletes formákkal (képek, párnák), színekkel, anyagokkal (föld színek, meleg sárgák, kerámia szobrok), amit érdemes romantikus témájú tárgyakkal és vénuszi attribútumokkal is kiegészíteni.

3. Fontos szempont, hogy lehetőleg egy ajtaja legyen a hálószobának: a beérkező pozitív energiák nem futnak gyorsan tovább, hanem lazán tudnak áramlani az ágy körül.

4. A pozitív energiák áramlását segíti az is, ha az ágyat nem a szoba sarkában helyezzük el, hanem három oldalon körbe tudjuk járni.

5. A szoba legyen rendezett, világos és jól szellőztethető, így nappal töltődni tud a szerelemre serkentő életenergiákkal.

6. Az ágy intimitását őrizd meg valamilyen az ablak és az ágy közé helyezett tárggyal vagy növénnyel, hiszen csak akkor lehetünk felszabadultak (és aludni is akkor tudunk nyugodtan), ha semmilyen kívülről érkező hatás nem zavar.

7. A mennyezet ne legyen ferde síkú, illetve ne szabdalják gerendák, mert az negatívan hat a párkapcsolatra. Ha mégis vannak gerendák - sőt annak idején pont ebbe a rusztikusságba szerettünk bele -, akkor egy baldachinos ágy, vagy valamilyen felfüggesztett drapéria a védelmezzen a "mérgező" energiák ellen.

8. A kiugró sarkokat, oszlopokat takard el lehetőleg kerek levelű, egészséges növényekkel.

Forrás: Thinkstock

9. Mivel a tükrök erős energiákat gerjesztenek, a hálószobába nem valók, mert előbb-utóbb nézeteltérésekhez vezetnek.

10. Az esetleges negatív hatások kiküszöbölése már önmagában is javítja a hálószoba energetikáját, a szexuális élet minőségét, de érdemes vágyfokozó trükköket is bevetni.

Még több vágyfokozó tipp

Vedd magad körbe a szerelemre utaló tárgyakkal, például egy romantikus nyaralás emlékei vagy fotói, amiken csak ketten vagytok kedveseddel. (Gyermekeink, más szeretteink fotói nem valók a hálószobába!)

Fontosak a színek és az anyagok. A természetes anyagok, a finom textilek - plüss, bársony, selyem -, a puha párnák és szőnyegek fokozottan hatnak az érzékekre, főleg, ha meleg színárnyalatokat választunk. A rózsaszín, a zöld és a bézs különböző árnyalatai a vénuszi energiákat serkentik, a vörös és az arany pedig a férfi minőség marsi aspektusát aktivizálja.

A szerelmi fészket különösen vonzóvá teszik a gyertyák, mécsesek, vagy egyéb hangulatos fények, a bujaságra serkenő gyümölcsök (füge, avokádó, szőlő, gránátalma, mangó) (akár képek formájában) és illatok (narancs, ilang-ilang illóolaj).

A friss vágott virág és a cserepes növények (kerek, vagy lágy levelű, színes virágút válasszunk, pl. begónia, amarllisz, orchidea) is segítenek visszatalálni a természetes ösztönökhöz, bátran tegyünk egy bódító virágcsokrot az ágy mellé, viszont kerüljük a szárított növények minden fajtáját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.