Népszerű, de bonyolult és rizikós a netes társkeresés. Azt tudjuk, hogy rengeteg férfi csak alkalmi kalandot keres, és az is világos, hogy a kémia működéséről csak élőben lehet meggyőződni. De mi van akkor, ha az illető lelkesen küldözgeti az üzeneteket, mégsem sürgeti a találkozót? Vagy már megvolt az első randi, ami remekül sikerült, de a másodikról egy árva szó nem esik. Ha szeretnél tisztán látni, most mindenre magyarázatot kapsz.

Szöveg van, randi nincs

Tegyük fel, hogy valamelyik társkeresőn megismerkedtél egy vonzó férfival. A kommunikáció köztetek több mint izgalmas, és a sorok mögött ott rejlik az a kellemes kíváncsiság, az a vibráló feszültség, ami bármelyik pillanatban felszínre törhet. Napok, néha hetek telnek el így, ő mindig érdeklődően fordul irányodba, csak az a bökkenő, hogy valamiért nem kér találkozót tőled.

Forrás: Dreamstime

Ha ismerős a szituáció, szólaljon meg a fejedben a vészcsengő, mert reménybeli lovagod egyszerűen játszik veled.

Egyes férfiak a szájberflört nagymesterei, és ez a levelezgetősdi tökéletesen kielégíti az igényeiket, mert nem akarnak kapcsolatba bonyolódni. Semmilyenbe.

Dorka 23, egyetemista:
"Én eddig négy pasival randiztam netről, de mindegyik komolytalan volt. Az egyikkel sokáig leveleztem, és annyi mindenben hasonlítottunk, hogy az szinte hihetetlen volt. Tényleg nagyon örültem, amikor elkérte a számomat. Esténként mindig felhívott, jókat dumáltunk, de a folytatást egyszer sem említette meg. Ha valami elindul két ember között, nem az lenne a normális, hogy élőben is lássák egymást?"

Virtuális csábítók hálójában

A társkereső oldalakat és applikációkat sokan egyfajta egonövelésre használják, mert imádják azt, ha a nő figyel rájuk. Ezek a férfiak egyszerre

több vasat tartanak a tűzben, és mindig várják az újabb nőt, aki még szebb, még okosabb, még izgatóbb az előzőnél.

Te ne ess ebbe a csapdába! Ha az illető nem forszírozza a randizást, és csak akkor keres, amikor épp unatkozik, jobban teszed, ha törlöd a kapcsolatot. Egy virtuális nőcsábásznál nincs rosszabb.

Mentsd, ami menthető!

Természetesen előfordulhat, hogy egy lustább személyiség akadt online a horgodra, itt a türelmetlenkedés helyett a humor és a kreativitás segíthet. Semmi nem fogja gyorsabban lelohasztani egy ilyen típusú férfi érdeklődését, mint az a mondat, hogy "utálok irkálni". Ha úgy gondolod, a potenciális jelölt kevés energiát fordít az ismerkedésre, ösztönözd pozitív módon arra, hogy elmélyítse a veled való beszélgetést.

Forrás: Dreamstime

A köntörfalazók is veszélyesek

Vannak olyan férfiak, akik szimplán ghostingolnak, az ő esetükben egyértelmű a képlet. Mások folyamatosan SMS-eznek, ám a dolgok mégsem haladnak semerre. Tudni akarod, miért nem? Megmondani a randihelyszínen egy nőnek, hogy nincs szikra, nincs közös hullámhossz - ez sokan szerint udvariatlanság, de minimum ciki. Ilyenkor a férfiak abban bíznak, ha ködösítenek, és semmitmondó sorokat ontanak magukból, az üzengetés előbb-utóbb abbamarad. Te elveszted az érdeklődésedet, neki pedig még magyarázkodnia sem kell.

Akik nem biztosak a dolgukban

Végre megtörtént a nagy találkozás, és mindketten szuperül éreztétek magatokat. Ezután kiszemelted küld egy-egy üzenetet, és ennyi. A következő randi időpontja szóba sem kerül, te pedig kétségek között vergődsz, és lassan már a munkára sem tudsz koncentrálni. Rossz hírünk van. Ez a férfi nem szeretné komolyra fűzni veled a szálakat (talán nincs még túl az exen, vagy nem tudja eldönteni, mit akar), és lehet, hogy valamilyen szinten érdeklődik irántad, de nem eléggé a folytatáshoz.

Csak önbizalomtuningra használ

A mai sikerorientált világ egyik hozadéka, hogy önbizalom terén a férfiak sem állnak a helyzet magaslatán. A virtuális véletlen összehozhat valakivel, aki hasonló cipőben jár. Az illető magabiztosságát erősíti, ha őszintén érdeklődsz iránta, így előfordulhat, hogy csak azért írogat neked, mert a válaszaidtól fontosnak és értékesnek érzi magát. Ha megengeded neki, hogy önbizalom-építésre használjon téged, akkor a fejedre fog nőni. A jelek szerint úgysem érdekli, ki vagy te valójában, hidd el, felesleges fecsegésre pazarolod az idődet. És egy ilyen férfira úgysincs szükséged, nem igaz?

Miki 42, környezetmérnök:
"Az az apróság eszükbe sem jut a nőknek, hogy vannak olyan férfiak, akik elvesznek a virtuális világban. Én sem azért regisztráltam a Tinderre, mert annyira kedvelem az efféle társkeresést. A legtöbb barátom már házas, és sokat is dolgozom, így nincs lehetőségem ismerkedni. Én alapvetően zárkózott vagyok, és nehezen megy a randizás, de nem azért húzom az időt, mert szélhámos vagyok. Csak az idegességemet próbálom legyűrni, és erőt gyűjtök a személyes találkozáshoz. Viszont a nők nagy része rámenős, és mindent azonnal akar, ami még jobban megijeszt."
Forrás: giphy.com

Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus, a Life.hu szakértője szerint a 21. században felgyorsultak és megváltoztak az ismerkedési szokások, amihez sokaknak nehéz alkalmazkodni.

Ha egy férfi tervez egy nővel, annak egyértelmű jelei vannak, vagy ha időben van is némi csúszás, elfogadható indokokkal támasztja alá, és nem csinál rendszert belőle.

"A társkereső portálokon nem érdemes hosszú ideig húzni a csetelést, alapvető információk elárulása után érdemes személyesen is benyomást szerezni a másikról. Ha túl sokáig tart a levelezés, felruházhatjuk a másikat olyan tulajdonságokkal, amiket saját illúzióink, elvárásaink erősítésére használunk, ám a potenciális jelölt nem rendelkezik velük. Ilyenkor a valóság sokkal kiábrándítóbb lehet. Egy jól sikerült vagy keveset mutató fotó, egy érdekes bemutatkozó, vagy néhány kedves sor nagyon félrevezető tud lenni - véli a szakértő, aki szerint a személyes találkozás során ugyanúgy alkothatunk hamis képet a partnerről, hisz ilyenkor elárasztanak bennünket az emóciók, elfelejtünk a másikra, illetve a jelekre figyelni, esetleg túlságosan belelovaljuk magunkat a folytatásba.

"Egy első randitól nem érdemes túl sokat várni, inkább próbáljuk önmagunkat adva, kellemesen eltölteni a rendelkezésre álló időt, mindemellett ne felejtsük el, hogy nemcsak mi választunk, hanem a másik is. A sikeres folytatáshoz két ember kell, ezért meg kell tanulnunk elengedni a számunkra vonzó lehetőségeket."

Mikor álljak le a tinderes párkereséssel?
Az online párkeresés egy érzelmi hullámvasút. Az érzéseid mindig veszélyben vannak, és könnyen elérheted azt a pontot, ahol úgy tűnhet, hogy soha nem találod meg azt a férfit, akit szeretnél. Ha már hosszú hónapok vagy évek óta a virtuális térben vadászgatsz, és rettenetesen unod a vakrandikat, sőt a legutóbbit csak azért szkippelted, hogy ne kelljen belebújnod a csini ruhádba (és hajat mosnod előtte), ideje behúznod a kéziféket!