Reménybeli lovagok, akik csak játszanak veled - Ezért írogat a pasi, ha nem is érdekled

Forrás: Dreamstime -
párkeresés társkeresés ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Népszerű, de bonyolult és rizikós a netes társkeresés. Azt tudjuk, hogy rengeteg férfi csak alkalmi kalandot keres, és az is világos, hogy a kémia működéséről csak élőben lehet meggyőződni. De mi van akkor, ha az illető lelkesen küldözgeti az üzeneteket, mégsem sürgeti a találkozót? Vagy már megvolt az első randi, ami remekül sikerült, de a másodikról egy árva szó nem esik. Ha szeretnél tisztán látni, most mindenre magyarázatot kapsz.

Szöveg van, randi nincs

Tegyük fel, hogy valamelyik társkeresőn megismerkedtél egy vonzó férfival. A kommunikáció köztetek több mint izgalmas, és a sorok mögött ott rejlik az a kellemes kíváncsiság, az a vibráló feszültség, ami bármelyik pillanatban felszínre törhet. Napok, néha hetek telnek el így, ő mindig érdeklődően fordul irányodba, csak az a bökkenő, hogy valamiért nem kér találkozót tőled.

Forrás: Dreamstime

Ha ismerős a szituáció, szólaljon meg a fejedben a vészcsengő, mert reménybeli lovagod egyszerűen játszik veled.

Egyes férfiak a szájberflört nagymesterei, és ez a levelezgetősdi tökéletesen kielégíti az igényeiket, mert nem akarnak kapcsolatba bonyolódni. Semmilyenbe.

Dorka 23, egyetemista:

"Én eddig négy pasival randiztam netről, de mindegyik komolytalan volt. Az egyikkel sokáig leveleztem, és annyi mindenben hasonlítottunk, hogy az szinte hihetetlen volt. Tényleg nagyon örültem, amikor elkérte a számomat. Esténként mindig felhívott, jókat dumáltunk, de a folytatást egyszer sem említette meg. Ha valami elindul két ember között, nem az lenne a normális, hogy élőben is lássák egymást?"

Virtuális csábítók hálójában

A társkereső oldalakat és applikációkat sokan egyfajta egonövelésre használják, mert imádják azt, ha a nő figyel rájuk. Ezek a férfiak egyszerre

több vasat tartanak a tűzben, és mindig várják az újabb nőt, aki még szebb, még okosabb, még izgatóbb az előzőnél.

Te ne ess ebbe a csapdába! Ha az illető nem forszírozza a randizást, és csak akkor keres, amikor épp unatkozik, jobban teszed, ha törlöd a kapcsolatot. Egy virtuális nőcsábásznál nincs rosszabb.

Mentsd, ami menthető!

Természetesen előfordulhat, hogy egy lustább személyiség akadt online a horgodra, itt a türelmetlenkedés helyett a humor és a kreativitás segíthet. Semmi nem fogja gyorsabban lelohasztani egy ilyen típusú férfi érdeklődését, mint az a mondat, hogy "utálok irkálni". Ha úgy gondolod, a potenciális jelölt kevés energiát fordít az ismerkedésre, ösztönözd pozitív módon arra, hogy elmélyítse a veled való beszélgetést.

Forrás: Dreamstime

A köntörfalazók is veszélyesek

Vannak olyan férfiak, akik szimplán ghostingolnak, az ő esetükben egyértelmű a képlet. Mások folyamatosan SMS-eznek, ám a dolgok mégsem haladnak semerre. Tudni akarod, miért nem? Megmondani a randihelyszínen egy nőnek, hogy nincs szikra, nincs közös hullámhossz - ez sokan szerint udvariatlanság, de minimum ciki. Ilyenkor a férfiak abban bíznak, ha ködösítenek, és semmitmondó sorokat ontanak magukból, az üzengetés előbb-utóbb abbamarad. Te elveszted az érdeklődésedet, neki pedig még magyarázkodnia sem kell.

Akik nem biztosak a dolgukban

Végre megtörtént a nagy találkozás, és mindketten szuperül éreztétek magatokat. Ezután kiszemelted küld egy-egy üzenetet, és ennyi. A következő randi időpontja szóba sem kerül, te pedig kétségek között vergődsz, és lassan már a munkára sem tudsz koncentrálni. Rossz hírünk van. Ez a férfi nem szeretné komolyra fűzni veled a szálakat (talán nincs még túl az exen, vagy nem tudja eldönteni, mit akar), és lehet, hogy valamilyen szinten érdeklődik irántad, de nem eléggé a folytatáshoz.

Csak önbizalomtuningra használ

A mai sikerorientált világ egyik hozadéka, hogy önbizalom terén a férfiak sem állnak a helyzet magaslatán. A virtuális véletlen összehozhat valakivel, aki hasonló cipőben jár. Az illető magabiztosságát erősíti, ha őszintén érdeklődsz iránta, így előfordulhat, hogy csak azért írogat neked, mert a válaszaidtól fontosnak és értékesnek érzi magát. Ha megengeded neki, hogy önbizalom-építésre használjon téged, akkor a fejedre fog nőni. A jelek szerint úgysem érdekli, ki vagy te valójában, hidd el, felesleges fecsegésre pazarolod az idődet. És egy ilyen férfira úgysincs szükséged, nem igaz?

Miki 42, környezetmérnök:

"Az az apróság eszükbe sem jut a nőknek, hogy vannak olyan férfiak, akik elvesznek a virtuális világban. Én sem azért regisztráltam a Tinderre, mert annyira kedvelem az efféle társkeresést. A legtöbb barátom már házas, és sokat is dolgozom, így nincs lehetőségem ismerkedni. Én alapvetően zárkózott vagyok, és nehezen megy a randizás, de nem azért húzom az időt, mert szélhámos vagyok. Csak az idegességemet próbálom legyűrni, és erőt gyűjtök a személyes találkozáshoz. Viszont a nők nagy része rámenős, és mindent azonnal akar, ami még jobban megijeszt."
Forrás: giphy.com

Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus, a Life.hu szakértője szerint a 21. században felgyorsultak és megváltoztak az ismerkedési szokások, amihez sokaknak nehéz alkalmazkodni.

"A társkereső portálokon nem érdemes hosszú ideig húzni a csetelést, alapvető információk elárulása után érdemes személyesen is benyomást szerezni a másikról. Ha túl sokáig tart a levelezés, felruházhatjuk a másikat olyan tulajdonságokkal, amiket saját illúzióink, elvárásaink erősítésére használunk, ám a potenciális jelölt nem rendelkezik velük. Ilyenkor a valóság sokkal kiábrándítóbb lehet. Egy jól sikerült vagy keveset mutató fotó, egy érdekes bemutatkozó, vagy néhány kedves sor nagyon félrevezető tud lenni - véli a szakértő, aki szerint a személyes találkozás során ugyanúgy alkothatunk hamis képet a partnerről, hisz ilyenkor elárasztanak bennünket az emóciók, elfelejtünk a másikra, illetve a jelekre figyelni, esetleg túlságosan belelovaljuk magunkat a folytatásba.

"Egy első randitól nem érdemes túl sokat várni, inkább próbáljuk önmagunkat adva, kellemesen eltölteni a rendelkezésre álló időt, mindemellett ne felejtsük el, hogy nemcsak mi választunk, hanem a másik is. A sikeres folytatáshoz két ember kell, ezért meg kell tanulnunk elengedni a számunkra vonzó lehetőségeket."

Mikor álljak le a tinderes párkereséssel?

Az online párkeresés egy érzelmi hullámvasút. Az érzéseid mindig veszélyben vannak, és könnyen elérheted azt a pontot, ahol úgy tűnhet, hogy soha nem találod meg azt a férfit, akit szeretnél. Ha már hosszú hónapok vagy évek óta a virtuális térben vadászgatsz, és rettenetesen unod a vakrandikat, sőt a legutóbbit csak azért szkippelted, hogy ne kelljen belebújnod a csini ruhádba (és hajat mosnod előtte), ideje behúznod a kéziféket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.