Horror randisztorik, ami hallatán nem bánod, hogy szingli vagy

Tinder randi ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Társkeresőzni kemény és kiszámíthatatlan játék, aminek a legnehezebb, legkritikusabb része az első találkozás. Rengeteg nyugtalanító kérdés kavarog ilyenkor az ember fejében. Miről fogunk beszélgetni? Hogyan viselkedjek vele? Tetszeni fog az illata? És ha rosszul csókol? Ezek mind természetes aggodalmak, de bagatell dolognak tűnhetnek azok szemében, akik már átélték életük legkatasztrofálisabb randiélményét. Reddit-kommentelők történeteiből szemezgettünk.

Ismerkedés néhány gombnyomásra

A világ felgyorsult, a romantikus udvarlás ódivatúvá vált, és az ismerkedési szokások is drasztikusan megváltoztak az évtizedek során. Ha már a randizásnál tartunk, ugorjunk vissza egy kicsit az időben, és nézzük meg, hogyan zajlott az első találkozás.

Forrás: Dreamstime

Az elegáns úriember megérkezett a kiszemelt hölgy házához, és kezében egy csokor virággal becsöngetett. Ezután odakísérte a nőt a kocsijához, kinyitotta az ajtót előtte, és elindultak az első randevú helyszínére, egy hangulatos étterembe. Romantikus vacsorát töltöttek együtt, desszert után a férfi kérte a számlát, majd készségesen hazafuvarozta szíve választottját. Az idősebb olvasók számára a fenti forgatókönyv ismerős lehet, de a fiatalabbak szemében ez a jelenet már-már giccsesnek és elavultnak tűnhet.

A 21. században a technológia jelenti az utat a randevúkhoz,

és milliók használják a különféle mobilapplikációkat és weboldalakat ismerkedésre. A társkeresés néhány gombnyomásra egyszerűsödött, és bár látszólag soha nem volt könnyebb új emberekkel kapcsolatot teremteni, a valóságban egyre nehezebb megtalálni az igazit. És még a legígéretesebbnek tűnő románcok sem örök életűek.

Forrás: giphy.com

A tolvaj köztünk jár

"Sok horror történetet hallottam már a netes ismerkedésről, de mindig csak a nők oldaláról, álmomban sem gondoltam volna, hogy én is beleszaladok hasonlóba. Nemrég randiztam egy lánnyal, akit Tinderen ismertem meg. Tök jó fejnek tűnt, kicsit félénknek is, amitől csak még jobban érdekelt. Elmentünk egy kellemes helyre, beszélgettünk, nevetgéltünk, aztán rám jött a nikotinéhség, és szóltam neki, hogy kimegyek cigizni. Épp kettőnkön elmélkedtem, hogy több dologban is összeillenénk, amikor egyszer csak azt láttam, hogy a csaj rohan ki a bisztróból. Nagyon rossz érzésem támadt. Visszamentem az asztalunkhoz, és sajnos beigazolódott a sejtésem. A kabátzsebemből eltűnt a pénztárcám és a telefonom."

Szellentős randi

"Volt egy pasi, akivel egy szórakozóhelyen akadtam össze. Elkérte a számomat, elkezdtünk írogatni egymásnak, aztán meghívott egy italra. Csomó mindenről dumáltunk, a gyerekkorról, a zenéről és a sportról, majd minden átmenet nélkül azt kezdte fejtegetni, hogy szerinte akkor igazi egy kapcsolat, ha a páros tagjai mernek egymás előtt pukizni. Emlékszem, annyira megrökönyödtem, hogy egy szó nem jött ki a torkomon, de itt még nem volt vége a történetnek, mert az illető - gondolom, hogy teszteljen engem - szellentett egy nagyot. Napokig nem tértem magamhoz a sokktól."

Forrás: Dreamstime

Kávéház helyett a kórházba

"Én is átéltem már néhány kellemetlen szituációt, főleg amióta a neten keresgélek, de amilyen a legutolsó esetem volt, az tényleg minden eddigit felülmúl! Néhány napos beszélgetés után került sor az első találkára, amit először egy közeli kávéházba beszéltünk meg. Délután a csaj rám írt, hogy kórházban van, és menjek be hozzá, de ne aggódjak, nincs nagy baj. Azt hittem, hogy eltörte a kezét, vagy valami hasonló, aztán amikor megérkeztem, kiderült, hogy azért van a klinikán, mert öngyilkos akart lenni. Még soha életemben nem éreztem magam olyan szarul, ráadásul ott voltak a szülei is, akiket nekem kellett vigasztalnom, pedig akkor láttam őket először."

A pucér pasi

"Igazából mindig is vonzottak a művészlelkek, nemrég a barátnőm bemutatott egy zenész ismerősének, akivel szinte azonnal egy hullámhosszon voltunk. Néhány hete egy klubban tartotta a szülinapi buliját, ahova engem is meghívott. Kicsit késve érkeztem, de a hangulatból ítélve a legjobbkor: üvöltött a zene, és mindenki táncolt. Amikor megláttam őt, a szívem olyan hevesen kezdett verni, hogy szinte kiugrott a helyéről, de ami ezután következett, teljesen ledöbbentett: a pasi tök pucérra vetkőzött, majd nagy boldogan elkezdett gitározni. Mondanom sem kell, többé nem találkoztunk."

Forrás: giphy.com

Rossz időzítés

"Az első éjszakán az ágyban kötöttünk ki, és miután egy fantasztikusat szeretkeztünk, a munkájára terelődött a szó, pontosabban arra, hogy miért lett biológus. Bár el tudtam volna képzelni sokkal izgalmasabb témát szex után, igyekeztem türelmesen végighallgatni, de közben az járt a fejemben, csak pár centire vagyok attól, hogy újra benne legyek. Éppen megcsókoltam volna, mikor valami oszladozó rókatetemről kezdett beszélni, amit egy erdőben talált. Mindentől elment a kedvem, pedig tényleg jó nő volt."

"Nem tudtam, hogy terhes"

"A randipartnerem 7 hónapos terhes volt, de ezt a tényt valahogy elfelejtette közölni velem. Amikor megláttam őt a nagy hasával, tisztára levert a víz, és úgy éreztem magam, mintha egy átverős műsorban szerepelnék. Persze megkérdeztem tőle, ezt meg mégis hogy gondolta, erre bevallotta, hogy egy meleg barátja adott neki spermát, és most apukát keres, aki felneveli a gyerekét."

Forrás: Dreamstime

A szakértő szerint:

Győri Szilvia szexuálpszichológus hangsúlyozza, egy első randevútól nem érdemes többet várni, mint amit magába foglalhat. A bizalmas információk megosztása helyett érdemes általános irányba terelni a beszélgetést, illetve figyelni azokra a jelekre, hogy élőben is megvan-e a szimpátia, működik-e kémia.

Amikor a személyes találkozóra sor kerül, nyilván van valamiféle előzetes benyomásunk a partnerről, ám a valóságban azon dolgok megfigyelésére, felmérésére is koncentrálhatunk, amik a levelekből vagy telefonon nem derülnek ki. Az első randin még maximális bizalmat sem kell szavazni a másiknak, mindig legyünk körültekintőek, de ne essünk át a ló túloldalára. Próbáljunk felelősségteljesen döntéseket hozni, készüljünk fel előre, és körültekintően válasszunk helyszínt. Érdemes lehet (a másik felé már előre jelezve) olyan időzítést választani, ami után még adódhatnak teendőink, így nem kell azon izgulni, hogyan zárjuk rövidre a találkát, ha már az első percekben kiderül, hogy nem őt keressük.

Vannak mesébe illő első randevúk, de a többségnek több kudarc van már a háta mögött, amire megtalálja a számára ideális partnert. Természetesen néhány csalódás után sem szabad feladni a keresgélést, mert a nem sikerült találkozókból is sokat lehet tanulni. Ne görcsösen, hanem kellő nyitottsággal és lazasággal próbáljunk egy új emberhez, egy új szituációhoz viszonyulni, így könnyebben tudunk ismerkedni vagy akár túllépni csalódottságunkon.
Hogyan néz ki a Hamupipőke-sztori a Tinder világában? - Megmutatjuk!http://www.life.hu/intim/20160502-hogyan-nez-ki-a-hamupipoke-sztori-a-tinder-vilagaban.htmlAz internetnek hála egy igazán elgondolkodtató videó látott napvilágot. A modern Hamupipőke-sztori humoros, ugyanakkor cinikus formában ültette át a régi, naiv mesénket a valóságba. Intim--A pasid még mindig nyomja a Tindert? Ez az oldal megmondja! http://www.life.hu/intim/20160421-tinder-lebuktato-program-itt-kiderul-hogy-a-parod-hasznalja-e-a-programot-oldal.htmlVajon a te párod nem járogat fel jobbra-balra húzogatni ismeretlen csajokat, vagy ami még rosszabb, megcsalni téged? Egy külföldi oldalon percek alatt te is megtudhatod az igazságot, persze nem ingyen. Intim--Tinderen csal meg a párod? Ezzel az alkalmazással most kideríthetedhttp://www.life.hu/intim/20160421-a-parod-tinderen-csal-meg-deritsd-ki-a-swipe-buster-alkalmazassal.htmlEgy párkapcsolat alapja a bizalom. Ha mégsem, arra megoldást nyújthat egy új telefonos applikáció, amellyel könnyedén kiderítheted, hogy más karjaiban keresi-e a boldogságot a pasid. Intim--Hamis a Tinder-fotód? Könnyen lehet, hogy kihasználnak majd! http://www.life.hu/intim/20160419-ha-mas-a-no-a-tinder-foton-mint-a-valosagban-a-ferfiak-kihasznaljak-ot.htmlA randioldalon ismerkedő férfiak úgy vélik, hogy jogukban áll bármit megtenni azzal a nővel, aki a profilképeken vonzóbbnak tűnt, mint a valóságban. IntimOrigoMatchekből táplálkoznak a szexuális ragadozók - Ezek a random Tinder-szex veszélyeihttp://www.life.hu/intim/20160314-az-online-matchelesek-kivalo-taptalajai-a-szexualis-bunozoknek-akik-csak-az-alkalmat-lesik.htmlTe felmennél egy italra egy vadidegen férfi lakására, akit nem olyan régen ismertél meg? Egyedülállók milliói keresnek párkapcsolatot a neten, amiben komoly potenciál rejlik, de létezik egy fenyegető arca is a virtuális randizásnak. Az ijesztő új trend középpontjában a szexuális ragadozók állnak, akik a népszerű társkereső appok és weboldalak segítségével cserkészik be áldozataikat. Intim--Kiderült! Így lehetsz menő a Tinderenhttp://www.life.hu/intim/20160319-igy-lehetsz-meno-a-tinderen.htmlA cég egyik alapítója, Jonathan Badeen arról beszélt, hogy 30 százalékkal nagyobb arányban érkezik válasz a gif-üzenetekre, mint a hagyományos szövegesre. Az is kiderült, hogy ezen kívül az ilyen beszélgetések átlagosan kétszer tovább tartanak, mint a többi - írja az Origó.IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.