Kiderült, mennyit kell szexelni a boldogsághoz

Forrás: Dreamstime -
párkapcsolat szex szerelem együttlét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heti egy összebújásra van szükség, nem többre és nem kevesebbre - állítják a szakemberek.

Rengeteg könyv és újságcikk adja azt a tanácsot, hogy minél több a szex, annál jobb. Egy friss kutatás szerint azonban azok a legboldogabbak, akik hetente egyszer kerítenek sort az együttlétre. A szakértők több mint 30 000 embert kísértek figyelemmel 40 éven át, és úgy találták, hogy a hetente egyszer szexelők a legelégedettebbek, és e gyakoriság fölött már nem növekszik a kiegyensúlyozottság szintje.

Forrás: Dreamstime

"Noha a több szex tényleg több boldogságot jelent, heti egynél több már nem növeli a szintet" – magyarázta a kutatást vezető Amy Muise, a University Toronto-Mississauga munkatársa. „Eredményeink alapján fontos a bensőséges kapcsolat megtartása, ám ehhez nincs feltétlenül szükség napi együttlétre" - tette hozzá a Muise.

A párok kétévente töltöttek ki kérdőívet, és változatos társadalmi háttérrel rendelkeztek. A mostani és a korábbi adatok szerint átlagosan hetente egyszer szeretkeztek.

Sikerült megcáfolni a feltételezést is, miszerint a férfiak több együttlétre vágynak, mint a nők. A kutatók egy kisebb online felmérést is végeztek 335 hosszú távú kapcsolatban élő ember részvételével, amelynek során megerősítést nyertek az eredmények.

Egy nőt függőleges állapotban is meg lehet ölelnihttp://www.life.hu/intim/20160825-pilat-gabor-egy-not-fuggoleges-allapotban-is-meg-lehet-olelni.htmlEmberként egyedül is kiteljesedhetsz, önmagadat és a hitedet magad is megtalálhatod, de igazi nővé, csak igazi férfi mellett válhatsz. És fordítva. IntimOrigoVége a szerelemnek - Tóth Vera és kedvese szakítottakhttp://www.life.hu/intim/20160821-toth-vera-enekesno-es-kedvese-adam-szakitottak.htmlVera és kedvese, Ádám szakítottak - írja a Blikk. Az énekesnő és párja békében váltak el, nincs harmadik személy a képben.Intim--Ne akard ráerőltetni a másikra a saját realitásaidat!http://www.life.hu/intim/20160817-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-ne-akard-raeroltetni-a-sajat-realitasaidat.htmlMitől szenvednek ma a párkapcsolatban élők? És a szinglik? Mik a hibák, és miért nem vesszük észre őket? Hogyan lehetünk boldogok? Pilát Gábor elmondja a véleményét a témában. Intim--Együtt ünnepelt Sarka Kata és Hajdú Péter: Árulkodó fotók!http://www.life.hu/intim/20160820-sarka-kata-es-hajdu-peter-egyutt-unnepeltek-davidka-szuletesnapjat.htmlMint ismeretes, a magyar álom­pár kapcsolata az el­múlt idő­szak­ban ko­moly vál­ságba ke­rült, de úgy tűnik, Dávidka szü­li­napja most újra össze­hozta őket. Intim--Az új női óvszer? Nem hiszed el, mi került a piacra http://www.life.hu/intim/20160818-kellemesebb-a-szex-mint-ovszer-nelkul-uj-szexjatekszer-kerult-a-piacra-el-sem-hiszed.htmlA közösülés előtt akár már 8 órával felhelyezhető eszköz a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség ellen is véd, ráadásul csillag vagy szív alakú rezgő részének köszönhetően nagy eséllyel a csúcsra repít. Intim--Állítják: 8 évig élt leszbikus szeretővel a családos színésznőhttp://www.life.hu/intim/20160818-8-evig-elt-leszbikus-parkapcsolatban-egy-ismert-magyar-szineszno-kitalal-a-szereto.htmlA fiatal szerető hamarosan névvel és arccal is nyilvánosságra hozza a szerelmi kálváriáját, ami számára nagy csalódással ért véget. Ígérete szerint nemsokára részletesebben is kitálal a viharos kapcsolatáról, egyelőre részleteket osztott meg a viszonyról. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.