A szerelmespárok kevesebbet, a szinglik többet szexelnek a nyaralás alatt?

szingliség párkapcsolat utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Durex kutatásából kiderül, hogy az emberek 52%-a jobb szexre számít a nyaralás alatt, de 60%-uknak csalódnia kell. A technológia elrontja a nyaralásunkat? 

Egy 2000 felnőtt részvételével készült felmérés feltérképezte az emberek nyaraláshoz fűzött szexelvárásait, amiből kiderült, hogy 52%-uk reménykedik abban, hogy jobb lesz, ugyanakkor 60%-uk bevallotta, hogy a gyakorlat nem őket igazolta. Ez a szám nem túl meglepő, mivel az emberek 40%-a kevésbé hajlamos kezdeményezni, ha partnere a telefonját nyomkodja az ágyban, és 41%-uk bevallotta, hogy a nyaralós estéket ugyan egymás mellett töltik, de külön képernyőket nézve.

Forrás: Dreamstime

Általánosságban elmondható, hogy a nyaralás közbeni digitális figyelemelterelés különböző formái negatívan hatnak a kapcsolatainkra. Több mint negyedük beismerte, hogy a telefonjuk nyomkodása könnyen vitához vezethet. 59% érzi úgy, hogy vagy ők, vagy partnerük, de leginkább mindketten túl sok időt töltenek a különböző képernyők előtt, és több mint felük érezte úgy, hogy ennek a kapcsolatuk issza meg a levét,

72 válaszadó beismerte, hogy még szex közben is használta a telefonját.

Eltérő válaszok érkeztek az emberek különböző életszakaszaiban. Egyötödük – ezen belül is a 35 éven aluliak egyharmada, akik már ilyen technológián nőttek fel – vallotta be, hogy a telefonjuk és tabletjük bezavar a szexuális életükbe a nyaralás alatt. Mi több, 15%-uk beismerte, hogy a technológiai eszközök megléte miatt szeretkeznek kevesebbet ilyenkor.

A közösségi felületek érdekes szerepet játszanak a dolgok ilyen irányú alakulásában: a megkérdezettek 65%-a akár napi 3-szor is posztol a nyaralás alatt, és 42%-uk első körben inkább ezeken a felületeken osztja meg az élményeit ahelyett, hogy ezt a partnerével tenné. A medence vagy a strand ideális helynek tűnhet a kikapcsolódásra, de az emberek majdnem fele azt mondja, hogy még ilyenkor is használja a kütyüit, 27%-kal többen a nők, mint a férfiak.

Forrás: Dreamstime

Ezért szakítunk nyaralás után

A statisztikák szerint minden harmadik válást egy közös nyaralás után kezdeményeznek. A szakításokról nincs adatunk, de feltételezhető, hogy legalább ilyen arányokkal számolhatunk. Vajon mi az oka, hogy egy közös utazás után sokan nem kipihenve és feltöltődve térnek haza, hanem olyan konfliktusokkal, amiket nem tudnak megoldani? Korábbi cikkünkből kiderül.

A Durex hiszi, hogy erre van megoldás. A válaszadók 57%-a mondta, hogy felcsigázná őket, ha tudnák, hogy

a partnerük kikapcsolta a telefonját, hogy zavartalanul koncentrálhasson a nyaralásra és az együtt töltött időre.

Dr. Sharif Mowlabocus, a Sussexi Egyetem Szexuális Nézeteltérés Központjának szakértője elvégzett egy, a cég felfedezéseit kiegészítő tudományos kutatást. Azt találta, hogy a párok ahelyett, hogy belevetnék magukat a hálószobai romantikázásba, inkább azzal voltak elfoglalva, hogy a szobájukban elég erős-e a wifijel. Dr. Mowlabocus azt is elmondta, hogy bebizonyosodott: „a telefonhasználat bátorítás a másik fél számára, hogy ő is nyomkodni kezdje a készülékét, súlyosbítva a problémát”.

Forrás: Dreamstime

„A résztvevők határozottan állították, hogy a nyaralásnak a kikapcsolódásról kell szólnia – a munkából, az otthoni életből és a közösségi felületekből is” – foglalta össze dr. Mowlabocus. „Mindennek ellenére

a hotelszoba manapság már nem az intimitásról és a romantikáról szól, mint egykor, hanem inkább egy nyüzsgő médiaközpontra hasonlít,

ahol a párok egyből fel akarják tölteni a képeket, lejelentkezni a barátaiknál Messengeren, és végiggörgetni a hírfolyamukon. Megoldás lehet, ha bevezetnek szabályokat, például csak az előtérben használják a telefont, a szobában nem, vagy csak meghatározott időt tölthetnek el a telefonjukon lógva.”

Volker Sydow, a Durex nemzetközi igazgatója egyetért: „A nyaralás régen arról szólt, hogy kikapcsolódunk, és több időt töltünk el a párunkkal. Azonban ez a kísérlet bebizonyította, hogy minél inkább az eszközeinkhez fordulunk szórakoztatásért – még a nyaralás alatt is –, ez a kapcsolataink felfrissítésének az útjába áll. A Durex szeretné, ha az emberek megválnának ezektől az eszközöktől a nyaralásuk idejére, és egymás megérintésére koncentrálnának a telefonjuk megérintése helyett.”

Szexvadászat nyaraláskor: Amikor a pancsoló kislányok rosszalkodnak

Kevés izgalmasabb kaland létezhet a világon, mint elutazni egy paradicsomi országba, ahol csak a gondtalan és élményekben gazdag lazításé a főszerep. Úgy tűnik, sok nő nem csupán a gasztronómia és a strandolás csábításának enged, hanem akkor is nehezen tud ellenállni a kísértésnek, ha egy izmos félisten tűnik fel a színen. Olvass izgalmas nyári szexkalandokról itt, ha pedig férfivéleményre kíváncsi, azt itt érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.