Nemi erőszaktól nem lehet teherbe esni - Fura szextippek a 19. századból

Forrás: Thinkstock -
szex szextippek szextipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reméljük, néhány évszázad múlva nem rajtunk fognak kacagni és szörnyülködni az akkor élők a mostani szextippekért, de a 19. században tényleg parádés baromságokat tudtak összehordani a témában a szakkönyvek. Néhány különlegesen hajmeresztő példát gyűjtöttünk ki tanulságul.

Aki nagyobbat élvez, arra hasonlít a gyerek

Igen, szó szerint így: a francia tudós, Eugene Becklard 1859-ben megjelent, a köznép számára szexuális tudnivalókat és tanácsokat közvetítő könyve szerint a fogantatás pillanatában olyan fontos dolog az orgazmus, hogy a két szülő közül az látja majd inkább magát viszont a gyermek külső és belső vonásaiban, aki nagyobb élvezést produkál. Mondjuk ha ezzel a tippel a házaspárok szexuális életének versenyeztetős javítása volt a célja, akkor eggyel megbocsáthatóbb a tévinformáció.

Forrás: Thinkstock

Nemi erőszaktól nem lehet teherbe esni

Becklard úgy tartotta, hogy a teherbe eséshez, sőt a férfiak magjának megfelelő helyre jutásához szükség van a méhszájnak egyfajta szívó hatására - ami viszont nem következik be erőszak esetén, mivel ilyenkor a szervezet védekező funkcióba kapcsol, ez a szívó hatás meg akaratlagos. Mindez persze úgy hangzik, mintha inkább a lelkek megnyugtatására találták volna ki - akkoriban ugye nem létezett biztonságosan végrehajtható abortusz, így az ilyen esetek teherbe eső áldozatai számára nem sok lehetőség létezett.

A maszturbálás megállít a növekedésben

Az önkielégítéshez számos tévhit fűződött az évszázadok során, és még a 20. század közepén is jelentek meg olyan tudományos kiadványok, amelyek ilyen-olyan rémképekkel igyekeztek elriasztani a fiatalságot annak gyakorlásától. Becklard könyvében a maszturbálás káros és kóros következményei között említi a fejlődés megállását a testmagasság és mindenféle szervek tekintetében is, valamint a kiszáradást és az impotenciát.

Forrás: Dreamstime

Az ízetlen ételek csökkentik a szexuális vágyat

Például a kukoricapehely: a híres Kellogg's Corn Flakes feltalálója, J. H. Kellogg azért teremtette meg ezt az ételt, hogy

segítsen a férfiaknak ellenállni a maszturbálás ördögi kísértésének.

Fern Riddell társadalomtörténésznek a témában megjelent könyve (The Victorian Guide to Sex: Desire and Deviance in the 19th Century) szerint Kellogg úgy tartotta: az erős ízek és a szexuális vágy összefüggésben van egymással, így a diéta az üdvös módszer - a bor, dohány, ízes szószok, bors, mustár, sör és cider használata pedig különösen kerülendő.

Fontos a szélirány

Riddell a korból feljegyzett olyan családtervezési tanácsot is, miszerint egy gyermeknemzésre készülő házaspárnak érdemes beszereznie szélirányjelző berendezést is: ugyanis az északi szél idején fogant gyerekek KÖZTUDOTTAN egészségesebbek és életrevalóbbak,

mint azok, akinek szüleit keleti légmozgás hűtötte szex közben. A déli és nyugati szélről nem esett szó.

Forrás: Dreamstime

Flörtölsz? Ne csodálkozz, ha járvány lesz

Az amerikai Henry Hanchett 1891-es könyvében (Sexual Health: A Plain and Practical Guide for the People on All Matters Concerning the Organs of Reproduction in Both Sexes and All Ages) egy bravúros gondolatsort állított fel. Szerinte ugyanis a nőknek nem kéne flörtöléssel felhúzniuk a férfiakat, mert azok aztán kielégületlenül maradva nem bírnak magukkal, és bordélyokban fognak enyhülést keresni. A bordélyok pedig ugye a nemi betegségek melegágyai, és már kész is a járvány.

Színlelj fejfájást!

A szintén amerikai lelkészfeleség, Ruth Smythers 1894-ben megjelent, házasodó nőknek szóló tanácsadó könyve (Instruction and Advice for the Young Bride on the Conduct and Procedure of the Intimate and Personal Relationships of the Marriage State for the Greater Spiritual Sanctity of this Blessed Sacrament and the Glory of God) szerint egy jó asszony az ágyban ritkán ad, és akkor is keveset, mert különben a nász nem lesz más, mint a bujaság orgiája. Külön tippeket közölt arra vonatkozólag, hogyan lehet kitérni a férj közeledése elől betegség, álmosság avagy fejfájás színlelésével. Ha pedig ez sem segít, jöhet a mesterségesen gerjesztett veszekedés.

Forrás: Dreamstime

Szex csakis sötétben

Ruth Smythersnek nagyon szörnyű élmény lehetett a szex (hogy erről szerencsétlen férje tehetett-e, vagy ő már csak elszenvedte a következményeket, arról nem szól a fáma), hisz például a sötétben történő együttlétet nemcsak azért javasolta, mert az illendőbb és kevésbé szemérmetlen. Nem, szerinte azért jó dolog a sötét, mert akkor van rá esély, hogy a férj a szobába bejőve az ágyig tartó úton valaminek nekimegy, és elmegy a kedve az egésztől...

Langyos szex = csúnya gyerek

Azt viszont meg kell adni Smythersnek, hogy ő is támogatta a minél jobb házastársi meneteket (hogy szándékosan-e, az más kérdés). Ugyanis szerinte csak az igaz szerelemmel, lángoló érzelmekkel és ennek megfelelő ágybeli teljesítménnyel fogant gyermekek lesznek igazán szépek, az erkölcstelen indíttatásból és/vagy langyosan lezavart numerákból meg jönnek a randa és beteges kölkök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.