A duci nőkre buknak a stresszes férfiak

kövér férfi duci stressz vonzódás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok a férfiak, akik napi szinten kénytelenek sok stresszel megküzdeni, nagyobb eséllyel vonzódnak telt nőkhöz, mint nyugodtabb körülmények között élő társaik. 

A szakemberek szerint annak az oka, hogy a stresszes munkakörben dolgozó férfiak álomnője inkább lesz Ashley Graham, az ismert plus size modell, mint Rosie Hunington-Whiteley szupermodell (aki 175 cm-es magasságához mindössze 54 kg) egyszerű: a vékonyka nők gyengének és elesettnek tűnnek, és kisebb az esélye annak, hogy egészséges utódot hoznak a világra.

Forrás: Thinkstock

Az azonban, hogy mit találunk vonzónak, akár néhány nap viszonylatában is változhat annak függvényében, hogy a ránk ható környezeti tényezők épp hogyan alakulnak – állítják a skóciai St. Andrews Egyetem munkatársai.

A kutatás során a tudósok öt nő fotóját mutatták meg a húszas éveikben járó, heteroszexuális résztvevőknek, és arra kérték őket, hogy pontozzák, kit tartanak a leginkább vonzónak a hölgyek közül.

A számítógép által szerkesztett képek abban különböztek, hogy egyes figurák vékonyabbak, míg mások teltebbek voltak. Minden résztvevőnek többször is pontoznia kellett az arcokat: összesen háromszor, kb. három nap különbséggel.

Azok a kutatásban szereplő férfiak, akik a kutatás részeként tíznapos intenzív harcászati kiképzésben vettek részt, az erőteljes, férfias női arcokhoz vonzódtak inkább.

Ők egyúttal komoly stresszhatásról is beszámoltak. A stressz nélkül élő kontrollcsoport tagjai ezzel szemben a vékonyabb, törékenyebb nőket tartották vonzóbbnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.