Tudj meg mindent a székelési szokásokról: ennyiszer érdemes WC-re menni

szakember mosdó vécé székelés wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran felmerülhet bennünk a kérdés, milyen gyakran kell WC-re menni és elvégezni a nagy dolgunkat. Most szakember adja meg a választ erre a problémára.

Katie Ellard, ausztrál gasztroenterológus a Men's Health magazinnak elárulta, tulajdonképpen nincs konkrét szám arra vonatkozóan, hányszor is kell székelni. Van, aki egyszer megy el WC-re nagy dolga miatt egy nap, míg más akár háromszor is. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében.

Mindenkinek van egy nagyjából bevált rendszere, akkor van probléma, ha ez felborul, és a kelleténél jóval gyakrabban vagy ritkábban jön ránk az inger. Ez akár komolyabb emésztőrendszeri problémára is utalhat.

Nincs konkrét szám arról, hányszor érdemes WC-re menni Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

A székelés gyakorisága nagyban függ attól, mit eszünk. A rostokban gazdag ételek javítják az emésztést. Ezek hiányában valószínűleg jóval ritkábban kell WC-re menned.

Függ továbbá az életkortól is, a portál azt írja, a kor előrehaladtával nő a székrekedés kialakulásának esélye is. Befolyásolja továbbá az emésztést a testmozgás is, ha sokat sportolsz, akkor valószínűleg gyakrabban kell székelned is.

Visszatartani semmiképp nem szabad, mert attól székrekedés alakul ki. Ami pedig erőlködéssel is jár – ez akár aranyeret is okozhat.

Tények a női nemi szervről (18+)http://www.life.hu/intim/20180812-tenyek-a-noi-nemi-szervrol.htmlFőleg a fiatalabb pasikkal fordul elő, hogy néha felkészületlenül éri őket a női nemi szerv. Legyen szó látványról vagy illatról, vannak olyan tények, amelyeket mindenképp érdemes tudni róla. Nézzük, melyek ezek! IntimOrigoSokan felveszik a telefonjukat szex közben is (18+)http://www.life.hu/intim/20180812-sokan-felveszik-a-telefonjukat-szex-kozben-is.htmlEgy telefonos jelerősítéssel foglalkozó amerikai cég 1000 18 és 34 év közötti ügyfelüket kérdezte telefonhasználati szokásaikról. Ekkor derült ki, ha megszólal a telefonunk, még a szex sem tabu. IntimOrigo60 ezer forintot fizetne Alekosz annak a nőnek, aki lefekszik velehttp://www.life.hu/intim/20180812-60-ezer-forintot-fizetne-alekosz-annak-a-nonek-aki-lefekszik-vele.htmlAlekosz ismét kitett magáért. IntimOrigoÁllítják: görögdinnyével növelhető a pénisz (18+)http://www.life.hu/intim/20180811-ez-a-gyumolcs-potencianovelo-hatasu.htmlNagyon kevés férfi van megelégedve a méretével, és akik nincsenek, bármit megtennének azért, hogy nagyobb legyen. Egy új kutatás állítása szerint egy gyümölccsel is növelhető a pénisz. Intim--Egy kutatás szerint ez a nők kedvenc durvább mozdulata szex közben (18+)http://www.life.hu/intim/20180811-egy-kutatas-szerint-ez-a-nok-kedvenc-durvabb-mozdulata-szex-kozben.htmlHa valami újdonságra vágysz szex közben, és inkább a keményebb élvezetek felé hajlanál, akkor ezt érdemes kipróbálnod, persze csak miután megbeszéltétek a partnereddel. IntimOrigoJolly heves együttlétükről vallott: összetörtek egy asztalt (18+)http://www.life.hu/intim/20180810-jolly-heves-egyuttletukrol-vallott-osszetortek-egy-asztalt-18.htmlJolly és Suzy mindketten nagyon tüzesek, ez pedig okozott már balesetet: egy heves éjszakán asztalt is törtek. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.