Súlyos következményei lehetnek annak, ha sokáig nem szexelsz

Forrás: Shutterstock -
szeretkezés párkapcsolat szex stressz felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú távú párkapcsolatokban egy idő után csökkenhet a szexuális együttlétek száma. Ha azonban sokáig nem szexelsz, az egészségi állapotod is romolhat. Nézzük, milyen negatív következményei lehetnek a szexmentes életnek!

1. Stresszessé válhatsz

Elcsépelten hangozhat, hogy a szex remek stresszűző, de valóban így van. Aktus közben oxitocin és endorfin szabadul fel, amelyek nemcsak abban a pillanatban töltenek el kellemes érzéssel, hanem a hatásukat később is érezhetjük: nyugodtabbá tesznek bennünket. Ezáltal a stresszhelyzetekre is sokkal jobban tudunk reagálni.

A szex mellőzése egészségi problémákat okozhat Forrás: Shutterstock

2. Könnyebben influenzássá válhatsz

Egy kutatás során kiderítették a szakemberek, hogy a rendszeres szex ellenállóbbá teszi a szervezetet az influenzával és a megfázással szemben.

3. Kárt okoz az önbecsülésedben

A szex hiánya a párkapcsolatban oda vezethet, hogy csökken az önbecsülésed, és bizonytalanná is válhatsz, hiszen félelemmel tölthet el, hogy a párod esetleg máshol keresi a boldogságot – írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.