Így fesztiválozunk mi!

zene fesztivál koncert szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tagadjuk, szeretünk fesztiválra járni. Megvan ugyanis a diszkrét bája annak, ahogy az ember ötven fokban legurítja a rozéfröccsöt, majd rekedtre tombolja magát egy koncerten a fűben állva, ülve, fekve - kinek-kinek gusztusa szerint. Az időjárás egyéb viszontagságait most nem említjük, mert vegyük úgy, hogy azok nincsenek. Csak fesztiválszezon van, de az nagyon. A Life.hu csapata idén ezekre a helyszínekre szavaz.

1. Volt Fesztivál (Kati)

A Volt Fesztiválnak már a neve is mókás, mert játékos. Ezt a mondókát például kezdhettem volna úgy, hogy: hol Volt, hol nem Volt, Volt egyszer egy varázslatos hely, ahol jobbnál jobb koncerteken lehetett csápolni, folyt a sör, a bor, és ha kellően sokat ittál ezekből az italokból, akkor megtámadtak a vérszomjas bárányok a telefonfülkében... A pad alatt fiúk rántották fel a skót szoknyájukat, persze minden diszkréció nélkül, és a barátok párologtak. Jobban mondva: szublimáltak. Igen, ezek mind a Volt Fesztiválon történtek meg velem. Jó Volt. De jó lesz, mert az idén is Volt. Jobban mondva lesz. Ott találkozunk!
Mikor?
2011. június 28.-július 2.
Hol?
Sopron
Bővebb infó: http://sziget.hu/volt/programok/-/days

 http://sziget.hu/volt
http://sziget.hu/volt


2. Győrkőcfesztivál (Niki)

Meseváros lesz Győr, ott a helyed, ha van gyereked! Mert hidd el, hogy a páréves is imádni fogja, ha csak neki szóló programokba botlik lépten-nyomon. Legalább annyira, mint amikor te a kedvenc együtteseidre csápolsz a zenei fesztiválokon. Készül egy mosolygós fotó a gyermekedről és máris megkapja élete első karszalagját. Minden Győrkőcprogram és szolgáltatás ingyenes és nem kell félned, mert a palánta karszalagján ott lesz az egyik szülő mobilszáma is, biztos, ami biztos. Mindenkit vár a minicirkusz, minitó, meselabirintus, Szalóki Ági, kalandpark, bábszínház, autósuli és a mutatványosok. Ja, és lesz egy óriási rudigyár, ahol titkos recept alapján mindenki elkészítheti saját rudiját. Ezt szerintem egy felnőtt sem hagyná ki! Felnőttek csodaországban - gyerekek varázsbirodalomban. Én és Samu megyünk!
Mikor?
2011. július 1-3.
Hol?
Győr
Bővebb infó: http://www.gyorkoc.hu/

www.gyorkoc.hu
www.gyorkoc.hu



3. Balaton Sound (Blanka)

Bár zeneileg a VOLT fesztivál áll hozzám közelebb, idén valahogy mégis a Soundra esett a választásom, mivel itt nemcsak jót lehet bulizni, de ott a Balaton-part, aminek nem lehet ellenállni. Épp ezért nem kellett sokáig győzködni: a Sound pikk-pakk elcsábított. Pár sör után ugyanis olyan elektronikus zenékre is jót tudok bulizni, amikről még életemben nem hallottam. A strandolás és napozás mellett a következő koncertekért biztosan vállalom az órákig tartó vonatozást: Irie Maffia, Brains és a Bin Jip. Te megvetted már a jegyed?
Mikor?
2011. július 7-10.
Hol?
Zamárdi
Bővebb infó: http://sziget.hu/balatonsound

Tippünk:
Játssz velünk és nyerd meg hetijegyed a Balaton Sound fesztiválra! A játékhoz kattints ide!




http://sziget.hu/balatonsound
http://sziget.hu/balatonsound



4. Kaláka Fesztivál (Léni)

Diósgyőrbe több dolog miatt is érdemes ellátogatni, de ha másért nem, a 32. Kaláka fesztiválra biztosan érdemes jegyet váltani. És nem (csak) azért, mert nem mindennapi élmény az ódon falak tövében igényes muzsikát hallgatni - a teljesség igénye nélkül pl. Sebő együttes, Romengo, Pannonia Allstars Ska Orchestra -, hanem mert a környék tele van jobbnál jobb felfedezésre váró helyekkel Tapolcától Lillafüredig. A vár tövében található híres cukrászdát már ne is említsük, ahol kötelező kivárni a kígyózó sort egy-két gombóc mennyei finomságért. Ha Kaláka, akkor Diósgyőr, és ha még soha nem voltál, ott a helyed, mert az idén - a vár rekonstrukciós munkálatai miatt - utoljára rendezik meg a fesztivált.
Mikor?
2011. július 7-10.
Hol?
Miskolc, Diósgyőri vár
Bővebb infó: http://www.kalakafesztival.hu/

http://www.kalakafesztival.hu
http://www.kalakafesztival.hu



5. Hegyalja Fesztivál (Barbi)

Idén egyedül Amy Winehouse koncertjét szerettem volna meghallgatni a Szigeten, de a botrányhős lemondta az összes éves fellépését. Nyaralás híján irány Tokaj és a Hegyalja Fesztivál, ahol többek között fellépnek a kedvenc magyar együtteseim is - pl. a Magna Cum Laude vagy a Kiscsillag. Ez a fesztivál elképzelhetetlen borkóstolás nélkül, így a koncertek mellett bortúrát és strandolást is tervezek - természetesen a Tisza partján. Nincs is jobb annál, mint egy áttáncolt éjszaka után az árnyékban pihenni, és csobbanni egyet az arra kijelölt helyeken. Ha az időjárás nem lesz kíméletes hozzánk, biztos, hogy ellátogatunk Sárospatakra, ahol bejárjuk a Rákóczi várat. Tokajban a fesztivál ideje alatt érdemes nyitott szemmel és füllel járni, mert a helyiektől jobbnál jobb programtippeket lehet hallani.
Mikor?
2011. július 13-16.
Hol?
Tokaj, Rakamaz-sziget
Bővebb infó: http://hegyaljafesztival.hu/index2011.php

http://hegyaljafesztival.hu
http://hegyaljafesztival.hu



6. Művészetek Völgye (Pálma)

Jó néhány fesztiválon voltam már, de a Művészetek Völgyébe még egyszer sem volt szerencsém eljutni, pedig nagyon vonz a rendezvény. A fesztivál csak másodsorban érdekel a zene miatt, sokkal jobban csábít a táj, a völgyben fekvő falvak romantikája, a rengeteg hagyományőrző program, a kézműves ételek és italok. Mivel a fővárosban élek, keveset vagyok a természetben, és túrázni sincs sok alkalmam, talán ez is közrejátszik abban, hogy vonzódom ehhez a fesztiválhoz - egy olyan rendezvényhez, ahol faluról falura újabb érdekességek várnak, és ahol a legkedveltebb közlekedési eszköz a lábbusz és a kerékpár.
Mikor?
2011. július 22-31.
Hol?
Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Pula, Öcs, Nagyvázsony (Völgytornác)
Bővebb infó: http://www.muveszetekvolgye.hu/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=25

MTI
MTI

7. Sziget Fesztivál (Vera)

Kamaszkorom óta minden évben izgatottan vártam, hogy megtudjam, kik lesznek a fellépők a következő Sziget Fesztiválon. Mindig voltak kedvenceim, akik évről évre visszatértek, hogy együtt fesztiválozzanak velünk, "szigetelőkkel". Ezek a bulik garantáltan felejthetetlen élményt nyújtottak számomra. Ilyen a The Prodigy vagy a The Chemical Brothers, akik nagy örömömre idén is jönnek, és hatalmasat fognak alakítani - mint mindig. De a hazai előadóművészeink is több ezres tömeget vonzanak, és még a külföldiek is előszeretettel csápolnak Korda Gyuri bácsira és Balázs Klárira. Több száz előadó, hatalmas bulik, jó hangulat és őrület vár mindenkit az idei Szigeten is... Én ott leszek, te jössz?
Mikor?
2011. augusztus 10-15.
Hol?
Óbudai-sziget
Bővebb infó: http://www.sziget.hu/fesztival

www.sziget.hu
www.sziget.hu

The Chemical Brothers

8. Miért nem járok fesztiválra? (Miki)

Mert nincs időm. Pedig sohasem azt történik veled, amit előre elképzelsz - amiből igazán klassz dolgok sülhetnek ki. Elmentem 1-2 évvel ezelőtt a Soundra, Röyksopp koncertre, mert annyira imádom. Persze mondanom sem kell, hogy a Röyksopp egészen finom hangszerelése és érzékeny fülekre támaszkodó zenéje teljesen értelmezhetetlen - leginkább élvezhetetlen - volt abban a közegben, ahol több ezer ordító ember keveredik a porral. Utána azonban jött Moby, ami teljesen összeegyeztethető a fesztivál hangulatával, sőt mi több, sokkal jobb lett a koncertre áthangolt vadabb hangzástól és a hullámzó tömegtől. Szóval, azért nem járok fesztiválra, mert valahogy minden másra kell az értékes szabadidő, pedig szeretem a meglepetéseket. Ha valaki tudja, hol lehet időt vásárolni, szóljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.