Már Amy Winehouse kiadatlan felvételeiről beszélnek

zene lemez Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok kiadatlan hangfelvételt hagyott hátra a napokban elhunyt Amy Winehouse, de még nem dőlt el, hogy mi lesz ezeknek az anyagoknak a sorsa - tudatta a néhai énekesnő szóvivője.

"Egyelőre nem világos, milyen állapotban vannak ezek a felvételek, és még nem merült fel, hogy kiadják őket" - mondta Amy Winehouse szóvivője, Chris Goodman. A 27 évesen meghalt soulénekesnő mindössze két lemezt jelentetett meg, de az utóbbi években néha stúdióba vonult. 2010 júliusában még úgy fogalmazott, új lemeze fél éven belül megjelenik, de végül nem fejezte be. A The Guardian című brit napilap csütörtökön a kábítószer- és alkoholproblémáiról is ismertté vált énekesnő kiadójára, a Universal cégre hivatkozva azt írta, hogy Winehouse egy tucat szám alapjaival volt készen. Salaam Remi producer, aki a többszörös Grammy-díjas zenész mindkét albumán, a Frank és a Back To Black című korongokon is közreműködött, valamint dolgozott a harmadik lemezen is, viszont azt mondta, nem maradt hátra sok befejezett munka. "Arra kell összpontosítani, hogy mi van kéznél, és mit akar a család" - mondta.

AFP
AFP

Érdeklődés lenne egy posztumusz album iránt: Amy Winehouse zenéje nagyon kelendő szombati halálhíre óta. Az Egyesült Államokban 2000 százalékkal nőtt dalainak digitális értékesítése, a Back To Black a Billboard albumlistájának kilencedik helyére kúszott fel. Nagy-Britanniában a heti toplistán várhatóan hét száma lesz az első negyvenben. John Aizlewood zenekritikus arra figyelmeztetett, hogy a posztumusz kiadványok bebetonozhatják egy művész örökségét, de akár ellenkező hatást is elérhetnek. "Veszélyes befejezni félkész zenéket" - óvott. Egy dal, ami nagy valószínűséggel nyilvánosságra kerül, a Body and Soul című klasszikus újragondolása, amelyet Amy Winehouse márciusban énekelt fel Tony Bennett-tel az amerikai csillag készülő duettalbumára.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.