gazdagság vagyon Forbes magazin Bill Gates leggazdagabb emberek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A huszadik egymást követő évben vezeti a leggazdagabb amerikaiak listáját Bill Gates. Vagyonát hetvenkét milliárd dollárra becsülik.

A Forbes magazin listájának második helyén szerepel Warren Buffett, a Berkshire Hathaway befektetési cég vezetője, akinek 58,5 milliárd dollárja van. A harmadik leggazdagabb amerikai Larry Ellison, az Oracle társalapítója, 41 milliárd dollárral. Az első három helyezett sorrendjében nincs változás az előző évhez képest - írja az MTI.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bill Gates

Az üzleti magazin szerint a listán szereplő 400 személy - a 400 leggazdagabb amerikai - összesített vagyona 2 billió dollárt tesz ki, míg egy évvel korábban még "csak" 1,7 billió dollár volt. A listán lévők összesített vagyona még soha nem volt olyan magas, mint idén. A lajstromba vettek közül 314 embernek gyarapodott a vagyona ebben az évben, 30 embernek csökkent. Az átlag vagyoni érték fejenként 5 milliárd dollárra nőtt, 2012-ben még 4,2 milliárd dollár volt. Érdekesség, hogy a 2008-as pénzügyi válság óta a leggazdagabbak vagyona töretlenül növekszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.