Balaton Sound fenyegetés zene polgármester Csákovics Gyula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A balatoni szezon legnagyobb zenei rendezvényének számító Balaton Sound engedélyezése miatt megfenyegették Zamárdi jegyzőjét, aki emiatt rendőrségi feljelentést tesz. Öt éve a polgármestert fenyegették meg életveszélyesen.

Dudás Anita, Zamárdi jegyzőjének levelet dobtak a kertjébe, amelyben újságcikkekből összeollózott és ragasztgatott szöveggel tudatták vele, hogy nem kellene engedélyezni a megafesztivált, mert annak súlyos következményei lesznek.

A jegyző közölte, rendőrségi feljelentést tesz a héten, egyébként pedig nem fél semmitől, és a történtek nem befolyásolják a munkáját. "Jogszabályok alapján és a szakhatóságok hozzájárulásával teszem a dolgomat" - hangsúlyozta.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Csákovics Gyula polgármester

Csákovics Gyula polgármester a Life.hu-nak elmondta, hogy öt évvel ezelőtt őt fenyegették meg életveszélyesen. Ekkor a Sziget Szervező Iroda egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, de nem sikerült a tettes nyomára bukkanni.

"Van Zamárdiban egy kisebb csoport, amely évek óta megtesz mindent, hogy megakadályozza a fesztivál megrendezését. Ők azok a nyaralótulajdonosok, akik azon a hétvégén nem tudják a szokott módon igénybe venni a nyaralójukat. A többség, a nyaralók és az állandó lakosok is tisztában vannak vele, hogy ez bevételi forrás az önkormányzat részére. Ezért lehetséges, hogy Zamárdiban 3 km-es szabadstrand van, ahol nem kell fizetni a parkolásért sem. Adókat pedig az elmúlt években nem emeltünk, sem a nyaralótulajdonosok, sem pedig az állandó lakosok számára. Ha problémák is adódnak, azokat nem ilyen módon kell elintézni" - nyilatkozta portálunknak Csákovics Gyula.

A Life.hu helyi lakosoktól származó információi szerint azok a nyaralótulajdonosok háborognak leginkább, akik akkor vettek itt házat, amikor már évek óta megrendezték a fesztivált. Ők azok, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek a rendezvény megszüntetése miatt, pedig egyszerűbb lett volna számukra egy másik településen venni nyaralót, így megkímélték volna magukat a bulizni vágyó fiatalok tömegétől. Az egyik budapesti fogorvos, J. Árpád nyáron az egyik országos napilapban nyíltan felvállalta fesztiválellenességét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.