Több allergén is tüneteket okozhat a következő napokban

Forrás: Thinkstock -
allergének tünetek szénanátha pollen
Több allergén növény pollenkoncentrációja a magas, akár a nagyon magas szintet is elérheti, és okozhat tüneteket az arra érzékenyeknek a következő napokban - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-t.

A közlemény szerint a nyírfa pollenkoncentrációja a következő napokban várhatóan országszerte magas lesz. Ahol már virágzik a platán (elsősorban az ország déli, illetve középső területein), ott koncentrációja gyorsan emelkedik és elérheti a magas, nagyon magas szintet. Ezek mellett magas lehet még helyenként a kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporának mennyisége.

Forrás: Thinkstock

Megkezdődött a tölgy virágzása is, pollenkoncentrációja a hétvégén várhatóan szintén emelkedik. Általában alacsony koncentrációban előfordul a levegőben a juhar pollenje is, illetve már megjelentek a bükk, a dió, valamint az eperfafélék első pollenszemei is – fejtette ki az ÁNTSZ.
A nyárfa és az éger pollenszezonja a végéhez közeledik, de virágporuk helyenként még tüneteket okozó mennyiségben lehet jelen – írták.

Allergia-horror: elcsúfította Marlene arcát az arckrémhttp://www.life.hu/trend/20131016-allergiahorror-elcsufitotta-az-arcat-a-rancosodas-elleni-krem.htmlMarlene Corrall sok millió nőtársához hasonlóan úgy gondolta, kipróbálja az egyik népszerű kozmetikai márka ránctalanító termékét. Rossz ötletnek bizonyult: a 66 éves nőnél olyan súlyos allergiás reakciót váltott ki a krém, hogy hathónapnyi kezeléssel lehetett csak rendbe hozni az arcát.TrendEz a különbség az allergia és a szénanátha közötthttp://www.life.hu/drlife/20130718-a-szakerto-valaszol-ez-a-kulonbseg-az-allergia-es-a.htmlFontos és érdekes kérdés: vajon van-e különbség az allergia és a szénanátha között? A szakértő elmondja, mikor melyiktől szenvedünk.Dr. LifeParlagfűvel az allergia ellenhttp://www.life.hu/drlife/20130522-allergia-es-ellenszer-parlagfuvel-az-allergia-ellen.htmlEleinte ijesztő gyógymódnak tűnhet, pedig a parlagfű nagyon sokat javíthat az allergiások állapotán - ráadásul egyéb gyógyhatásai miatt a teája is kiváló. A Life.hu utánajárt a témának.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.