Hová menjünk színházba szeptemberben?

Forrás: Marczibányi Téri Művelődési Központ -
bemutató színház előadás premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van valami jó is az őszben, ami ellensúlyozza az iskolakezdés borzalmait: belefáradva a fesztiválozásba újra járhatunk színházba! A szeptemberi előadások közül ajánlok négyet - ezeket semmiképp ne hagyd ki!

Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz
2014. szeptember 12. - Rózsavölgyi Szalon

Grecsó Krisztián népszerű regényét, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere volt, ezúttal színpadi változatban ismerheted meg - a bécsi ősbemutató után először Magyarországon. A Mellettem elférsz hősei hisznek az öröklődésben. Tudják, hogy a génekkel együtt sorsot is kaptak. A főszereplő - egy harmincas éveinek közepén járó férfi - aggódva figyeli magát, saját mozdulatait, testének minden változását - és közben megismeri családja titkait, családja viselt dolgait, megismeri önmagát is. Az izgalmas karaktereket olyan színésznagyságok előadásában láthatod, mint Pogány Judit vagy Őze Áron.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Aziz Nesin: Ölj csak meg, lelkem!
2014. szeptember 19. - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Ezt a groteszk játékot a Klebelsberg Kultúrkúria és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közösen állította színpadra - egy ősbemutató részese lehetsz, ha megnézed az előadást! Hűvösvölgyi Ildikó és Császár Angela két idős asszonyt játszik, akiknek alaposan megmozgatja fantáziáját a hír, hogy gázszerelőnek öltözve egy gyilkos szedi áldozatait idős asszonyok köréből. És akkor megérkezik Harsányi Gábor - és kezdetét veszi egy bizarr helyzetben a még bizarrabb komédia... Szeretsz nevetni? Akkor ez a vérbő komédia téged vár!

Forrás: Marczibányi Téri Művelődési Központ

Anonim Drámahősök Klubja
2014. szeptember 25. - Eötvös utca 10 Közösségi és Kulturális Színtér

És boldogan éltek, míg meg nem haltak... Többnyire hátradőlünk a színházi előadás végén, és azt hisszük, a hősök sorsa rendeződött, de legalább is nyugvópontra került. És mi van, ha mégsem? Mi van, ha a történet látszólagos befejezése után tovább élik az életüket? Ha nem tudják feldolgozni a darabjukban őket ért sérelmeket? Nos, ekkor bekerülnek az Anonim Drámahősök Klubjába, ahol más karakterekkel oszthatják meg bánatukat. Az előadásban Szophoklész, Shakespeare, Moliére, Csehov és Tennessee Williams leghíresebb szereplői találkoznak egy igen szigorú doktornővel, ám az újabb tragédia helyett kiderül, hogy a drámahősök tudnak viccesek is lenni.

Forrás: Teatro Surreal

+ 1 ELŐADÁS

Ez a darab tulajdonképpen nem bemutató, hiszen a premier március 27-én volt a Budapesten, és eredetileg a főváros utcáin játszódott. Ám a Zsámbéki Színházi Bázison egészen más a környezet, tehát ezúttal az itteni térhez alakították.

Szent tehenek
2014. szeptember 25., 18.00 - Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis

Budapesttől mindössze 28 km-re található az a páratlan színházi környezet, amelynek csodás díszlete a zsámbéki kora gótikus templomrom. Az előadás ismertetője: "Kedves Látogatók. Önök Magyarország első üzemelő Nemzeti Termelőszövetkezetének (NTSZ) mindennapjaiba nyerhetnek betekintést. Az NTSZ nem pusztán a nem egyenlő esélyekkel rendelkező embertársaink sikeres integrációs modellje, hanem egy, minden eddiginél újszerűbb társadalmi rend alapköve. Önök, akik megtisztelnek minket jelenlétükkel, saját szemükkel láthatják, tapasztalhatják, hogy a Nemzeti Együttműködés Pogrom (NEP) keretein belül valósággá vált egy álom: rend van, béke és egyetértés a testekben és lelkekben. Az illiberális nemzetszocialista demokratikus diktatúra építése közös ügy. Köszönjük, hogy minket választott. A NTSZ Elnöke s.k"

Fotó: Lakatos Erika

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.