Karl Erik Böhn betegség halál leukémia gyász szövetségi kapitány kézilabda sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt korábban a Life.hu megírta, tavaly február óta leukémiával küzdött Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Február 2-án, 48 éves korában távozott.

Vasárnap hajnalban elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - írja a Blikkre hivatkozva az Origo.

Karl Erik Böhn szövetségikapitány-jelöltként 2011. augusztus 28-án, Győrben. Forrás: MTI/Kovács Anikó

A 48 éves norvég szakembernél éppen egy éve diagnosztizálták a leukémiát. Böhm több kemoterápiás kezelést kapott, december 23-án azonban lesújtó hírt kapott orvosoktól. Kiderült, hogy betegsége a korábbi csontvelőátültetés ellenére is gyógyíthatatlan.

"Karl Erik Böhnt 2011 augusztusában nevezték ki a magyar válogatott, novemberben pedig a Győri Audi ETO élére. A zöld-fehérekkel bajnokságot nyert és Bajnokok Ligája-döntőt játszott. A válogatottal legnagyobb sikerét 2012 decemberében érte el, az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett az együttessel" - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.