Ezen a hétvégén keresd a nőt!

nők Shakespeare Quimby nőnap Globe Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsősorban női előadókat és alkotókat mutatunk be, de azért ajánlunk hozzá remek zenészpasikat és egy csodás vacsorát is...

Nők - 160 tételben
Március 6-9.

81 intézmény, 19 város több mint 160 programjának keretében női alkotókat és női sorsokat ismerhetsz meg - a rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy mi, nők ma nem kapjuk meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnénk. Töltsük meg hát új tartalommal a nőnapot! A koncerttermek pódiumain ebben a 3 napban női előadók állnak, a színházakban, filmeken női sorsokat követhetünk, a galériákban női alkotók műveit láthatjuk, női gondokról szólnak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán: minden a nőkről szól ebben a néhány napban.

Forrás: Iparművészeti Múzeum

Fényíró Filmklub ma: Enyedi Ildikóval!
Március 5.

A Fényíró Filmklub a BKF filmes szakjainak nyilvánosan látogatható szemináriuma, amelynek célja, hogy a fiatal generációhoz is közel hozza a magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket. Minden alkalommal egy-egy filmrendező vagy operatőr az est vendége, aki egyik rég nem látott vagy be sem mutatott munkáját vetíti le, majd egy moderátor filmes tanár beszélget vele a filmről és a készítés körülményeiről. Ma Enyedi Ildikót látják vendégül, aki a Simon mágus c. filmjét mutatja be a közönségnek, jövő héten (március 12-én) pedig Rohonyi Gábor a Konyec c. alkotását. A filmklub látogatása INGYENES!

Quimby színházi turné
Március 7-8.

Az ország legnépszerűbb zenekara, a Quimby örökké kísérletezik, s gyakran éppen így teremt hagyományt. Ahogyan Kiss Tibi, a Quimby frontembere mondani szokta, "a hangos rock and roll-koncerteken, a nagy csűrdöngölés közben azt sem vesszük észre, ha feldőlnek a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrává válhat". A korábbi Quimby Teátrumokhoz hasonlóan a 2014 tavaszi színházi turnén is a zenei különlegességek kerülnek a középpontba, hangsúlyt kapnak a finomabb számok, az éteri muzsikálás, és a kihagyhatatlan kedvencek mellett olyan dalok is megszólalnak majd, melyek az "ugrálós" koncerteken nem találják a helyüket, vagy most új, színházi köntöst kapnak. Március 7-én Solton, 8-án Veszprémben találkozhatsz velük!

Forrás: Origo

Te is ott lehetsz a Globe előadásán!
Március 6.

Biztosan te is elképzelted már, hogy Shakespeare legismertebb klasszikusát, a Rómeó és Júliát az eredeti környezetben, a Globe Színház falai között láthasd, ahol a hely szelleme beleszűrődik a darabba, mintha a mester maga is a színészek vállán ülve rendezné az előadást. Az Uránia mozi elhozta a legkedveltebb Shakespeare-színműveket rögzítő felvételeket, így te is részese lehetsz a héten például a Rómeó és Júliának! A darabokat eredeti nyelven, a magyar műfordítással feliratozva vetítik le, jó szórakozást hozzá!

Macskalépcső, mángoldos csukával
Március 6-8.

Egy merőben új műfajt igyekszik megteremteni az egyik legpatinásabb hazai hotel, a Gellért Szálló. A "szállodaszínház" műfaj megálmodói teljes élményt kínálnak, ugyanis a színházi előadás előtt vagy után a Gellért Sörözőben háromfogásos, felséges színházi vacsorát is elfogyaszthatsz. A "szállodaszínház" első darabja Thuróczy Katalin Macskalépcső című műve, Sztárek Andrea rendezésében. És egy kis kedvcsináló a vacsora menüjéből: a főétel csuka mángolddal és pirított zöldségekkel vagy lassan sült marhaoldalas citromos burgonyával és gombával. Jó étvágyat, jó szórakozást!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.