Kezdődik: jön a zivatar és a jégeső

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat esernyő jégeső Szél riasztás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani kedd délelőttől. Délután már csak rövid időszakokra süthet ki a nap. A déli óráktól egyre több helyen ered el az eső, zivatarok és jégeső is előfordulhat – tudósít az Origo. 

Esernyő vagy inkább esőkabát nélkül ne induljatok útnak! A zivatarokat néhol felhőszakadás, erős vagy viharos széllökés, valamint jégeső kísérheti. Helyenként rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter csapadék eshet, a szél sebessége eléri a 60-75 kilométer/órát. A jégszemek átmérője 2 centiméter alatt marad – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztálya.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Északkeleten kevésbé valószínű, hogy zivatarok alakulnak ki; felhőszakadások nagyobb valószínűséggel az ország déli felében fordulhatnak elő. A felhőszakadások miatt tizenegy megyére adott ki első fokozatú figyelmeztető előrejelzést az OMSZ. Ezek a következők: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.