Meghalt Jules Bianchi, francia Forma-1-es pilóta

Forrás: AFP/Alexander Klein -
Jules Bianchi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belehalt sérüléseibe Jules Bianchi, francia Forma-1-es pilóta, aki tavaly októberben szenvedett súlyos balesetet a Japán Nagydíjon.

Haláláról családja értesítette szombaton a nyilvánosságot a pilóta rajongói által látogatott Facebook-oldalon közzétett közleményben. Jules Bianchi egy nizzai kórházban halt meg, ahol a baleset óta kezelték. A család közleményében úgy fogalmazott, hogy Bianchi "mint mindig, most is utolsó leheletéig harcolt, de a küzdelem most véget ért".

Forrás: AFP/Alexander Klein

Bianchi 2014 októberében a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján szenvedett súlyos balesetet. Megműtötték, de vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.