Jules Bianchi túl van az első műtéten - önállóan lélegzik

Forrás: AFP -
Japán Nagydíj baleset Jules Bianchit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszméletlen állapotban vitték kórházba és megműtik a francia Jules Bianchit, aki súlyos balesetet szenvedett vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján- adta hírül az MTI.

"A pilóta nem volt eszméleténél, amikor rohamkocsival kórházba szállították. A mentőhelikopter nem szállhatott fel a rossz időjárási körülmények miatt" - mondta Matteo Bonciani, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sajtófőnöke.

Jules Bianchi, forma 1, baleset Forrás: AFP

A FIA később közleményben jelezte, hogy a CT-vizsgálat súlyos fejsérülést mutatott ki, így megműtik a pilótát, aki az operáció után az intenzív osztályra kerül.
A futam 40. körében Adrian Sutil, majd egy körrel később Bianchi is balesetet szenvedett ugyanabban a kanyarban, az első jelentések szerint utóbbi éppen a Sutil Sauberjét kiemelő darunak ütközött. A baleset miatt a 47. körben piros zászlóval félbeszakították a versenyt.

"Aquaplaning miatt csúsztam ki" - mondta Sutil, aki szerint ugyanez történhetett Bianchival is.
Az aquaplaning akkor fordul elő, amikor az abroncsok nem tudják kiszorítani a pályán lévő vizet maguk alól, így elvesztik érintkezésüket az aszfalttal, és az autó kormányozhatatlanná válik.
A futamot a Mercedes összetett pontversenyben vezető brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte.

A francia L'Equipe vasárnap este azt közölte, hogy Bianchi az első műtétnek köszönhetően nem szorul már lélegeztetőgépre, és ismét magától lélegzik.

Forma-1-es pilóták és focisták is üzentek Schumachernekhttp://www.life.hu/drlife/20140616-felebredt-a-komabol-michael-schumacher-forma-1-pilotak-uzentek-neki.htmlAhogy a Life.hu is megírta, felébredt a kómából Michael Schumacher. Ezt a hírt a sportoló szóvivője, Sabine Kehm is megerősítette. A bejelentés hallatán számos Forma-1-es pilóta és focista is üzent a Twitteren az egykori világbajnoknak. Dr. Life--Mesterséges kómában tartják a Forma-1-es pilótáthttp://www.life.hu/drlife/20110207-sulyos-ralibalesetet-szenvedett-robert-kubica-forma1es-pilota.htmlSúlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica Forma-1-es pilóta, melynek következtében a lengyel versenyző majdnem elvesztette a karját, és azóta is mesterséges kómában fekszik.Dr. LifeMegszólalt a Forma-1 főorvosa Schumacher állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20140326-gary-hartstein-a-forma-1-foorvosa-michael-scumacher-allapotarol-sotet-kepet-festett.htmlA F1-et 2005-2012 között főorvosként szolgáló Gary Hartstein sötét képet festett a síbalesete miatt december 29-e óta kómában fekvő sportolóról.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.