Végső nyugalomra helyezték Jules Bianchit - Megható fotók!

Forrás: AFP/Valery Hache -
pilóta temetés Forma-1 Jules Bianchi Lewis Hamilton Felipe Massa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma délelőtt helyezték örök nyugalomra Jules Bianchi, F1-es pilótát, aki az októberi súlyos versenybalesetét követően július 17-én hunyt el. 

Hatalmas tömeg vett részt a pénteken elhunyt F1-es pilóta temetésén. A Marussia-istálló versenyzőjének gyászszertartása délelőtt tízkor kezdődött a szülővárosában, ahol rengeteg korábbi, és jelenlegi pilóta is részt vett.

A koporsó mellett zokogó Massát Pastor Maldonado, a Lotus pilótája támogatja Forrás: AFP/Valery Hache

Felipe Massa, Lewis Hamilton, Jenson Button, Nico Rosberg, Adrian Sutil, valamint honfitársai, Romain Grosjean, Jean-Éric Vergne és Charles Pic is tiszteletüket tették a szertartáson. Többen közülük nem bírták ki sírás nélkül: Felipe Massa például zokogásban tört ki a koporsó mellett. A Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke, a McLaren-istálló vezetője, valamint a négyszeres vb-első Alain Prost és Olivier Panis is ott volt a tömegben.

Philippe Bianchi, a F1-es pilóta édesapja Forrás: AFP/Valery Hache

A francia Forma-1-es pilóta tavaly októberben szenvedett súlyos balesetet a Japán Nagydíjon, ahol a vizsgálatok szerint úgynevezett diffúz axonális sérülést szenvedett, amely az agy nagyobb részét érintette. Halála megrázta az egész világot, köztük több versenyzőtársát is, akik megható üzenetekkel búcsúztak a fiatal tehetségtől. Lewis Hamilton például az újszülött unokahúgáról poszolt egy képet, aki néhány órával azután született, hogy Jules Biachi elhunyt volna. A sztárpilóta angyalként emlegette jóbarátját.

Nico Rosberg is megállt egy pillantra a pilóta fényképe előtt Forrás: AFP/Valery Hache

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.