"Az egyik legnagyszerűbb fickót veszítettük el" - Így búcsúzik Jules Bianchitól a világ

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je -
gyász Forma-1 Jules Bianchi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról a Life.hu szombat reggel beszámolt, elhunyt Jules Bianchi francia Forma-1-es pilóta. A fiatal tehetség július 17-én feladta a küzdelmet, belehalt sérüléseibe, amelyeket tavaly októberben szenvedett el súlyos balesete következtében. A sportvilág gyászol, csapatok, pilótatársak, barátok üzennek. Szívszorító összeállítás következik.

Sportolók tucatjai nyilvánították részvétüket a 25 évesen elhunyt Bianchinak és családjának a Twitteren. Ezekből a szomorú szavakból szemezgettünk...

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Tiszta tekintet, őszinte mosoly: Mindent Jules Bianchiról

Azok az egységsugarú Forma-1-fanok, akik időnként bele-beleszundítanak a vasárnapi ebédet követő futamba, valójában nem túl sokat tudnak Jules Bianchiról. Egy fiatal srác az egyik kiscsapatból, valaki a mezőny sereghajtói közül, aki alatt vagy kifüstöl a Marussia, vagy simán csak kavicságyban zárja a hétvégét. Bárcsak Szuzukában is csak a gumifalba ütközött volna, és kiugrott volna a kocsijából egy bokaficammal...

Ezzel a felütéssel indult 2014-es cikkünk, melyet közvetlenül a baleset után készítettünk a fiatal tehetségről. Aki szeretne velünk nosztalgiázni, emlékezni, esetleg jobban megismerni kedvencünket, kattintson ide!

Daniel Ricciardo

"Sosem felejtelek el téged és a szép időket, amiket együtt töltöttünk. Nagyon fogsz hiányozni, tesó!” - írta az ausztrál pilóta a Twitteren.

Bianchi és Ricciardo Forrás: Twitter/Daniel Ricciardo

Jenson Button

"Múlt éjjel egy igazán nagyszerű fickót veszítettünk el, egy igazi harcost. Nyugodj békében, Jules! Őszinte együttérzésem a család és a barátok felé."

Esteban Gutierrez

"Nagyon elszomorít a barátomról érkezett hír. Jules Bianchi, mindig jelen leszel a szívünkben. Nyugodj békében, kedves barátom."

10 dolog, amit biztosan nem tudtál Jules Bianchiról

2014 augusztusában a Forma-1 hivatalos honlapja készített vele egy lazább hangvételű interjút, amelyből az alábbi érdekességek derültek ki:

I. Michael Schumacher volt az első nagy hőse gyerekkorában.
II. Ötéves volt, amikor családjával megnézte első Forma-1-es futamát Monacóban.
III. Élete első autója egy Mini volt, ezt vezette először, amikor megszerezte a jogsiját.
IV. Egy Cagnes-sur-Mer nevű helyen nőtt fel, Franciaország déli részén, közel Nizzához.
V. Hatéves kora körül megpróbálkozott a cselgánccsal.
VI. 2010-ben a Hungaroringen volt egy nagyobb bukása, akkor megsérült a gerince, miután a második GP2-es versenyen megpördült, és ütközött egy másik autóval.
VII. 17 évesen borotválkozott először.
VIII. 2008-ban osztotta ki élete első autogramját.
IX. Imádja az étcsokoládét.
X. Kilencéves lehetett, amikor először megcsókolt egy lányt.

Max Chilton

"Nincsenek szavak arra, hogy leírjam, mekkora veszteség érte a családot és a sportágat. Csak annyit mondhatok, öröm volt számomra, hogy ismertem őt, és versenyezhettem vele."

Max Chilton gyermekkori képpel üzent Forrás: Twitter/Max Chilton

Felipe Massa

"Minden gondolatom Jules családjával van. Hiányozni fogsz, testvér! Nyugodj békében."

Fernando Alonso

"Barát, társ, tehetség, mosoly. Örök. Nyugodj békében, Jules. Mindig emlékezni fogok rád" - írta a spanyol, aki különösen jó kapcsolatban volt a fiúval.

Jules Bianchi és Fernando Alonso Forrás: NORTHFOTO/Asset Bernard

Valtteri Bottas

"Nagyon szomorú hírekre ébredtem. Nyugodj békében, Jules! Sosem fogunk elfelejteni. Gondolatban a családdal vagyok."

Bianchi és Bottas Forrás: Twitter/Valtteri Bottas

Romain Grosjean

"Tegnap az egyik legnagyszerűbb fickót veszítettük el, akivel valaha is találkoztam. Nagyon fogsz hiányozni, barátom! Nyugodj békében, Jules!"

Bianchi és honfitársa, a francia Romain Grosjean Forrás: Twitter/Romain Grosjean

Charles Pic

"Nyugodj békében, Jules! Hinyozni fogsz. Gondolatban a családdal vagyok."

Bianchi és Pic gyerekként Forrás: Twitter/Charles Pic

Carlos Sainz

"Borzalmas hírek. Nyugodj békében, pajtás! Példát mutattál küzdelemből és bátorságból mindannyiunk számára. Mindig velünk leszel!"

Jean-Éric Vergne

"Nincsenek szavak... Hiányozni fogsz, öreg barátom!"

Jean-Éric Vergne ezzel a képpel búcsúzott Forrás: Twitter/Jean-Éric Vergne

Juan Pablo Montoya

"Most hallottam a hírt, hogy Jules Bianchi távozott közülünk. Gondolatban a családjával és barátaival vagyok, imádkozom értük."

Giedo Van der Garde

"Ma reggel hallottam a hírt Julesről, amikor felkeltem. Még mindig nehéz elhinni. Soha nem volt a csapattársam, de a riválisom igen. Volt néhány nagyszerű csatánk egymással. Ma elvesztette a legnagyobb csatát, ami után szóhoz sem jutok. Részvétem a családjának és a barátainak, valamint az egész sportközösségnek. Ez egy szomorú nap."

Lewis Hamilton

A sad, sad day today, guys. Please pray for Jules' loved ones. RIP Jules. God bless.

Posted by Lewis Hamilton on 2015. július 18.

Kevin Magnussen

"Nyugodj békében, Jules! Egy nagyszerű tehetség volt, aki nagy veszteséget jelent a motorsportnak. A gondolataim most a családjával és a barátaival vannak."

A Mercedes-csapat is üzent

"Gyászol a motorsport. Nyugodj békében, Jules, sokáig emlékezni fogunk rád!" - írták az alábbi képhez a Twitteren:

Forrás: Twitter/MERCEDES AMG F1

Carmen Jorda

"Jules elhagyott minket, és ez ismét csak megmutatta, hogy a sport nem csak játék. Nyugodj békében, batárom" - írta ki a Forma-1 aktuális jó nője.

Forrás: Instagram/carmenjorda

Kiss Pál Tamás

"A mai egy nagyon szomorú nap, a sportágunk elvesztette jövendő világbajnokát. Gondolataimban a családjával és a barátaival vagyok. Nyugodj békében, Jules."
Bianchi a Ferrari színeiben: a csapat 2010-ben jelentette be, hogy a következő idénytől az akkor 21 éves tehetség a tartalék- és tesztpilótájuk lesz. Forrás: NORTHFOTO/Asset Bernard

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.