ételmérgezés Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szegedi általános iskolában nagyjából 200 gyerek betegedett meg. Hányásos, hasmenéses tüneteik alapján ételmérgezésre gyanakodnak. 

Mintegy kétszáz gyermek betegedett meg egy szegedi általános iskolában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálata pénteken az MTI-t.

Forrás: WikiPedia

A szegedi Gregor József Általános Iskola igazgatója szerdán délután jelentette a járási tisztifőorvosnak, hogy az intézményből 120 gyermeket küldtek haza hányással és hasmenéssel. A tünetek alapján ételmérgezésre gyanakodtak.

Az iskola háromszáz adagos melegítő konyháján az ellenőrzés nem talált közegészségügyi hiányosságot. A járványügyi szakemberek megvizsgálják az ételmintákat és az ivóvizet, és elrendelték az
iskola összes helyiségének fertőtlenítőszeres takarítást, melyet csütörtökön el is végeztek. A tisztiorvosi szolgálat munkatársai kikérdezték a beteg gyermekek szüleit, valamint felvették a kapcsolatot az összes
szegedi házi gyermekorvossal is. Péntekre a megbetegedett gyermekek száma 196-re emelkedett és négy pedagógusnál és egy takarítónál is jelentkeztek a gyors lefolyású betegség tünetei.

A gyerekek közül hárman kerültek az egyetem gyermekklinikájának fertőzőosztályára, valamennyien infúziós kezelésre szorultak, általános állapotuk kielégítő.

A járvány okának felderítése érdekében az iskola valamennyi tanulójára kiterjedő felmérést végeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.