Friss! Sokkoló tűzpárbaj: lelőtték a támadót

Forrás: MTI/AP/Tony Gutierrez -
lövöldözés tűzpárbaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyesült államokbeli, texasi Dallas rendőrségének központi épületére támadt egy ismeretlen fegyveres helyi idő szerint péntek éjjel. A lövöldözőt, aki robbanóanyagot is elhelyezett az épület közelében, egy rendőrségi mesterlövész lelőtte.

Az első helyszíni jelentések még több támadóról szóltak, de a többórás incidens végén elhangzott rendőrségi közlések már csak egy lövöldözőt említettek.
A férfi egy furgonnal elmenekült az épülettől, majd egy külvárosi parkolóban megállt, és elbarikádozta magát a járműben. Egyebek között azzal fenyegetőzött, hogy robbanóanyag van nála, amelyet be is fog vetni.
A támadás indokaként egyes értesülések szerint azt említette, hogy fiát a rendőrök ok nélkül terroristának bélyegezték és börtönbe vetették.
A lövöldözésben számos rendőrautót találat ért, a főhadiszállás épületén is több lyukat ütöttek a golyók, de a támadón kívül más nem sebesült meg.

Rendőrök egy háztömbnyire a tetthelytől Forrás: MTI/AP/Tony Gutierrez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.