Élj tisztán! Június 26. a drogellenes világnap

Forrás: AFP -
drog drogellenes világnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Művészeti, kulturális és sportprogramokat szerveznek a drogellenes világnapon. A Szabad Tér Színház rendezvényén sztárok adnak koncertet az Élj tisztán! szlogen jegyében. 

Június 26-án tartják világszerte a drogellenes küzdelem világnapját. Idén ezen a napon este 8-tól a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál várják azokat, akik meghallgatnák Radics Gigi, Csemer Boglárka BOGGIE, Oláh Gergő, ByeAlex, Kocsis Tibor, Heinz Gábor Biga, a Margaret Island, a Group'N'Swing és a Pankastic! vagy a külflöldi Grammy-díjas jazzbőgős, Ron Carter és quartetjének koncertjét.

Forrás: AFP

Így kerülheted el, hogy a gyereked kipróbálja a kábítószert

Az őrület nagyjából 4-5 éve kezdődött a Katival, aztán jött a biofű – ami egyáltalán nem bio, ráadásul még a marihuánával sem áll rokonságban – a legújabb pedig egy Flakka névre keresztelt, igen furcsa hallucinációkat okozó szer. Legálisak, viszonylag kedvező áron beszerezhetők, az összetevőket homály fedi, hatásuk kiszámíthatatlan. A dizájnerdrogok térhódítását eddig nem sikerült megállítani. Sőt, használatuk a legfiatalabbak körében egyre megdöbbentőbb méreteket ölt. Olvass a témáról ITT!

Délelőtt 11-től a Margitszigeti Víztoronynál családi programokon vehetnek részt az érdeklődők, és olyan szervezetek is jelen lesznek, amelyek a szenvedélybetegeket és családjaikat segítik. Ismeretterjesztő beszélgetéseket is szerveznek: orvosok, segítők és felépült betegek osztják meg gondolataikat.

A nap célja a szenvedélybetegségek elleni küzdelem, és a drogfogyasztás csökkentése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.