Eltemették a Germanwings katasztrófát okozó másodpilótát

Forrás: AFP -
temetés Andreas Lubitz tragédia légi katasztrófa másodpilóta Germanwings Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csendesen, a nyilvánosságtól távol, szűk körben helyezték örök nyugalomra Andreas Lubitzot hétfőn szülővárosában, Montabaurban.

A helyi Rhein-Zeitung nevű lap mindössze egyetlen sorral emlékezett meg a Germanwings légi katasztrófát okozó Andreas Lubitz temetéséről. A 29 éves másodpilótát barátai és családja szűk körében helyezték örök nyugalomra a németországi Montabaurban.

Forrás: AFP

A Germanwings fapados légitársaság repülőgépe március végén zuhant le a Francia-Alpokban. Az eddigi vizsgálatok eredményei szerint a gép másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépet a hegynek. 148-an veszítették életüket a tragédiában.

Szerelmi csalódás miatt készült öngyilkosságra?

Andreas Lubitz nem csupán depressziós volt, hanem súlyos szembetegsége miatt a vakságtól is tartania kellett. Hazudott az orvosainak, tabletjén öngyilkosságról olvasott, pilótaengedélye megszerzése előtt pedig pszichiátriai tünetekkel is kezelték. Mindezek ellenére nem mehettünk el szó nélkül amellett sem, hogy a legelső híresztelések szerint Lubitz szerelmi csalódása miatt végzett az A320-as géppel. Ennek járt utána a Life.hu - cikkünket ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.