Büszkék lehetünk! 11 magyar egyetem a világ legjobbjai között

Forrás: ajk.elte.hu -
felsőoktatás egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy hazai egyetem került a világ legjobb kétezer egyeteme közé a University Ranking by Academic Performance rangsorban.

Öt magyar egyetem került a legjobb nyolcszáz intézmény közé, a legjobb kétezerben pedig tizenegy hazai egyetem neve szerepel.

A legjobb az Eötvös Lóránt Tudományegyetem lett, amely az 512. helyen áll. A Debreceni Egyetem az 522., a Semmelweis Egyetetem pedig az 591. helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem a 648., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 782. lett a rangsorolásban.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Forrás: ajk.elte.hu

A kétezres listára a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, a Szent István Egyetem, a CEU, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Miskolci Egyetem kerültek még.

A világ legjobb egyeteme a Harvard lett, a dobogó második helyén a Torontói Egyetem, a harmadikon az Oxford áll. A világhírű Cambridge idén az ötödik helyen végzett, megelőzte a John Hopkins Egyetem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.