Készülj: zápor, zivatar és erős széllökések várhatók augusztus 20-án

Forrás: Thinkstock -
zivatar zápor Szél augusztus 20. tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne emlékezne arra a bizonyos 2006-os augusztus 20-ai tűzijátékra, illetve az akkor hirtelen jött óriási viharra? Azóta mindenki nagyítóval figyeli az időjárási előrejelzéseket erre a napra. Mi most eláruljuk, milyen időre számíthatunk a fővárosban. 

Csütörtökön, augusztus 20-án is lehet még eső, zápor, helyenként esetleg zivatar a nyugati, a déli és a keleti határhoz közeli területeken, csak helyenként lehetnek hosszabb napos időszakok. Élénk, helyenként erős lesz a szél. A frissebb hajnalokat követően napközben 18-26°C várható.

Forrás: Thinkstock



Pénteken már több napsütésre van kilátás, de a Dunától keletre helyenként egy-egy futó zápor még kialakulhat. Helyenként élénk lehet az északias szél. A friss hajnalt követően 21-26°C várható.

Szombaton a napos időszakok mellett helyenként záporok, esetleg zivatarok kialakulhatnak, de vasárnap már az ország nagy részén a napsütés lesz a jellemző. A friss hajnalokat követően szombaton 19-26°C, vasárnap már 23-28°C várható - írja az Időkép.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.