Meghalt Keönch Boldizsár énekművész

Forrás: Facebook/Keönch Boldizsár kedvelő tanítványok és barátok oldala -
hangképzés Keönch Boldizsár Zeneakadémia énekművész tanár Magyar Rádió docens
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 78. életévében elhunyt Keönch Boldizsár, a Zeneakadémia nyugalmazott docense, a Magyar Rádió Énekkarának hangképző tanára, illetve a Vienna Konservatorium énektanára.

Keönch Boldizsár, aki több magyar mű bemutatójának volt szólistája, szinte minden európai országban fellépett oratórium- és dalénekesként, de szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában is - írja az Origo az MTI alapján.

Forrás: Facebook/Keönch Boldizsár kedvelő tanítványok és barátok oldala

Magyar és külföldi hanglemez- és rádiófelvételeken működött közre, a kortárs zene mellett fő előadóművészi területei közé a barokk és a klasszikus oratóriumok, illetve a romantikus dalirodalom tartozott. Keönch Boldizsár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett Réti József növendékeként, később tagja volt a Magyar Rádió Énekkarának.

1969-től 1976-ig a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitorként és hangképző tanárként dolgozott, 1973-tól a Zeneakadémián tanított, 1976-tól pedig a Kecskeméti Kodály Intézetben oktatott hangképzést. Lánya, Keönch Anna színésznő és szinkronszínész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.