Hurrá! Megérkezett az olimpiai láng Rio de Janeiróba

Forrás: AFP -
riói olimpia Rio de Janeiro sportoló láng
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helyi idő szerint szerdán reggel megérkezett az olimpiai láng a pénteken kezdődő XXXI. nyári játékok városába, Rio de Janeiróba.

A Guanabara-öböl másik partjáról, Niteroiból a haditengerészeti iskola hajója vitte a lángot Rióba, ahol Eduardo Paes polgármester fogadta. Az utolsó kilométereken számos híresség is viszi az olimpiai lángot, szerdától péntekig több mint 600 brazil futhat majd a fáklyával az olimpia városán át vezető 90 kilométeres szakaszon. A program egyik csúcspontja csütörtökön este lesz, ekkor futnak vele a Copacabana strand mentén.

Forrás: AFP

Pénteken reggel viszik a Megváltó Krisztus-szoborhoz a Corcovado-hegy tetejére, majd a város másik szimbólumának számító Cukorsüveg-hegyre. Aznap este pedig a 325 brazil várost érintő, 10 ezer kilométeres útjának végén megérkezik a Maracana Stadionba.

Az olimpiák nagy titka mindig, hogy ki fut a lánggal utolsónak, a kiválasztottal együtt 12 494-en lesznek, akik vihették a fáklyát. A Maracana Stadionban a megnyitó csúcspontjaként lobban majd fel a láng, amely augusztus 21-ig, az olimpia végéig fog égni. A futball-legenda Pelé sajtóhírek szerint azt mondta: felkérték, hogy ő gyújtsa meg a lángot. Az olimpiai láng útvonalát kiemelten biztosítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.