Életmentő műtétet végeztek az elhízott Dottie Perkinsen

Forrás: Northfoto -
Dottie Perkins túlsúly életmentő műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A túlsúlyos Dottie Perkins két gyermek édesanyja és ételfüggőséggel küzd. A szeretet és a figyelem hiánya miatt alakult ki nála ez a súlyos probléma.

Dottie Perkins soha nem kapott szeretetet és törődést az édesanyjától, ezért fordult az ételekhez. Teljes függősége az élelmiszerek iránt akkor vált még rosszabbá, amikor megszületett a fia, Daniel.

Forrás: Northfoto

A gyermek ugyanis egy betegséggel jött a világra, a cerebális parézissal.

A cerebális parézis

A cerebrális parézis (röviden CP) a központi idegrendszer károsodásából fakadó mozgásos problémákkal jár. Gyakran társul hozzá az értelmi fogyatékosság (különböző mértékben) és néha a beszédzavarok is.

A nőt magára hagyta férje, így egyedül kellett nevelnie beteg gyermekét, aki ma már 12 éves. Miután fia kórházba került légzési nehézségek miatt, Dottie a stressztől szó szerint majdnem halálra ette magát. A túlsúlyos nő valamivel több mint 290 kilót nyomott, és képtelen volt lefogyni saját magától, sőt, még hízott is próbálkozásai során.

Később újra megházasodott, és született egy második gyermeke is, London. A gyerekekről azonban továbbra is egyedül kellett gondoskodnia, míg a férje dolgozott. Dottie nem sokszor merészkedett ki otthonából.

Forrás: NORTHFOTO

Mivel a nő állapota folyamatosan romlott, a család elhatározta, hogy felkeresnek egy szakértőt. Dottie viszont hiába próbálta, képtelen volt követni az utasításokat. Orvosa, Dr. Nowzaradan eldöntötte, hogy a nőnek ellenőrzött diétában kell részesülnie, mégpedig a kórházban. Addig ugyanis, amíg nem veszít a súlyából, az életmentő műtétet sem tudják elvégezni rajta.

A nőnek sikerült leadnia több mint 30 kilót, így áteshetett a szükséges beavatkozáson, hogy tovább veszítsen a súlyából. A műtétet követően Dottie fogyása megindult, és egy évvel az operáció után már csak 236 kilót nyomott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.