Késsel támadtak meg egy lány Budapesten

Forrás: Thinkstock -
rendőrség támadás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 19 éves lányt támadott meg késsel egy 20 éves pakisztáni férfi Budapesten. A gyanú szerint így akart pénzt szerezni, hogy Nyugatra utazhasson.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán azt mondta, az eset pénteken történt. A késsel fenyegetőző pakisztáni férfi elvette a lány telefonját és pénzét. Mindezt a VIII. kerületben a Lujza utca környékén a kamerák is felvették, a férfit így gyorsan elfogták a rendőrök. A II. János pál pápa téren találták meg.

Kiderült, hogy a

férfit korábban a határon fogták el tiltott határátlépés miatt, majd menekültkérelmet nyújtott be, azt elutasították, ez ellen fellebbezett,

hat hónappal később pedig Bicskére került, onnan érkezett Budapestre. Bakondi György szerint feltehetően a továbbutazásához szükséges pénzt akarta megszerezni.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A pakisztáni migráns ellen eljárást indított a rendőrség, kérték az előzetes letartóztatását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.