Keresztszélben szállt le az Airbus A380-as repülőgép: videó

Forrás: Youtube/Cargospotter -
repülőgép utasszállító leszállás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen vannak, akik nem szeretnek repülni, így a leszállás számukra olyan, mint a megváltás. Ez az ereszkedés viszont nem lett volna megkönnyebbülés nekik: a keresztszél miatt összevissza dőlt a repülő a leszállópályán. 

Milliók nézték már meg az Airbus A380-as utasszállító leszállását, az ugyanis nem volt hétköznapi. A világ legnagyobb repülőgépével ugyanis kibabrált a keresztszél. A videót rögzítő férfi is megdöbbent a látottakon, pedig ő már lefilmezett több ezer ilyen ereszkedést. "Ennek az Airbus A380-asnak a földre érése borzasztóan nehéz volt, és nem hétköznapi" - írta a videóhoz, amin látható, hogy egészen addig a pillanatig, míg a futóművek földet nem értek, nem is volt semmi rendkívüli.

Összevissza csúszkált a repülő Forrás: Youtube/Cargospotter

Ahogy viszont talajt értek a kerekek, a keresztszél összevissza kezdte "dobálni" a repülőt. A pilótáknak a helyzet magaslatán kellett lenniük, hogy ne történjen baj, és szerencsére meg tudták fogni a gépet. A videó feltöltője is csak méltatni tudta a pilótákat, mert ez nem volt egyszerű feladat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.