Újabb hidegfrontra kell készülnünk

Forrás: Thinkstock -
eső tavasz hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már majdnem hozzászoktunk a tavaszi enyhe napokhoz, de mire az ember elkezdené igazán élvezni, már búcsút is inthet nekik.

A múlt héten igazi tavaszi időjárásban volt részünk, csapadékmentes napok követték egymást, többnyire 17-20 fok körüli hőmérséklettel és verőfényes napsütéssel. Na, ez az, amit most érdemes elfelejteni.

De szerencsére nem örökre, mert az időjárás előrejelzés ugyan hűvös napokat jósol, de hétvégétől kezdve már ismét enyhülésre számíthatunk.

Ismét visszatérnek az esős, hűvös napok Forrás: Thinkstock

A következő napokban azonban még többnyire lehüléssel kell számolni. Csütörtökön és pénteken erős széllökések okozhatnak kellemetlen perceket. Mindkét nap számíthatunk záporra, zivatarra, és a hőmérő higanyszála sem kényeztet el minket: a nappali csúcsok átlagosan 10-15 fok között alakulnak majd.

A hétvégén azonban megszűnni látszik a csúnya idő. Szombaton még várható némi csapadék, de mellette több órára kisüthet a nap, és a levegő pedig ismét melegedni kezd, 17 fokos nappali maximummal. Vasárnap pedig ismét ragyogó napsütés ígérkezik, esőzés nem valószínű, cserébe kellemes 16-21 fokra készülhetünk - írta meg a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.